VIDEO Cum arată bicicleta inteligentă care te poate însoţi şi la plimbare

VIDEO Cum arată bicicleta inteligentă care te poate însoţi şi la plimbare

FOTO: Peiet AL., Nature

O bicicletă autonomă, care foloseşte un prototip de cip bazat pe structura creierului uman, a fost creată de studenţii de la Universitatea Tsinghua din Beijing

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit Newscience.com, studenţii nu exclud ca tehnologia lor să fie folosită în viitorul apropiat pentru construcţia de automobile ori de roboţi inteligenţi.
 
Studenţii şi-au filmat bicicleta în timp ce rulează pe coridoarele Universităţii şi pe terenul de sport, dar şi urmărind un subiect uman, într-un echilibru perfect. Mai mult, conform Metro.co.uk,  folosind o metodă de control al direcţiei, bicicleta poate merge înainte şi se poate roti cu viteze diferite, studenţii intenţionând să doteze bicicleta şi cu o aplicaţie care să o facă să funcţioneze conform unei rute planificate, fără supraveghere umană.
 
"Proiectul nostru este despre cum o bicicletă îşi poate păstra echilibrul exact ca un om”, a spus coordonatorul echipei, profesorul Mingguo Zhao, pentru Metro.co.uk.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: