Surpriză la frontiera cu Ungaria. Ce au descoperit poliţiştii în timpul unui control

Surpriză la frontiera cu Ungaria. Ce au descoperit poliţiştii în timpul unui control

Politia de frontiera

Opt cetăţeni din Irak şi Siria, printre care un copil de şapte luni, au fost depistaţi când intenţionau să iasă ilegal din ţara noastră, la graniţa cu Ungaria, în urma unei acţiuni de cooperare româno-maghiare

Ştiri pe aceeaşi temă

 

''Poliţiştii de frontieră bihoreni, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare au depistat opt cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen'', au anunţat reprezentaţii Insepctoratului Poliţiei deb Frontieră Bihor.

Un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul statului vecin a fost identificat în apropierea căii ferate din localitatea Valea lui Mihai. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au reţinut, la aproximativ 500 metri faţă de linia de frontieră, cinci persoane. Totodată, autorităţile de frontieră maghiare au reţinut alte trei persoane, care făceau parte din acelaşi grup şi care au fost predate poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea lui Mihai.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi un copil de 7 luni, o parte dintre aceştia fiind solicitanţi de azil în România. Ei au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, se mai spune în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cinci dintre persoane, şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru celelalte trei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

citeste totul despre: