Povestea leilor de la ZOO Oradea a fost preluată pe site-ul britanice „Daily Mirror”

Povestea leilor de la ZOO Oradea a fost preluată pe site-ul britanice „Daily Mirror”

Povestea leilor de la ZOO Oradea va face înconjurul lumii

Înainte de a deveni vedete la BBC, treisprezece dintre leii de la ZOO Oradea au ajuns pe paginile publicației britanice Daily Mirror. Povestea lor a fost prezentată duminică pe site-ul renumitului cotidian, la secțiunea „Top Stories".

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Philip Meeson, reprezentantul companiei aeriene Jet2 - cu care leii vor fi transportați de la aeroportul din Budapesta - citat în articol, cele treisprezece exemplare vor fi „mândria Yorkshire-ului".

CITIŢI ŞI:

Braşov: Modernizarea Grădinii Zoo, în aşteptare de şase ani

La data de 11 februarie jurnaliști de la BBC vor filma mutarea animalelor, cu destinația Yorkshire Wildlife Park din Marea Britanie. Documentarul de 30 de minute, care va prezenta întreaga poveste a celor treisprezece lei de la ZOO Oradea, va fi difuzat la 22 februarie, pe BBC 1. „Nu cred că s-a mai făcut o relocare de o asemenea amploare, până acum", spune Daiana Ghender, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea. Tot un record este și vârsta celui mai în vârstă leu care urmează să fie mutat, care are 27 de ani.

Săptâmâna trecută, trei jurnaliști de la BBC și doi reprezentanți ai Yorkshire Wildlife Park  au fost la Oradea, pentru a filma prima parte a documentarului despre viața tristă pe care au dus-o leii, în cuștile comuniste de la ZOO Oradea. Din februarie cei treisprezece lei vor beneficia de un spațiu de patru hectare, pregătit special pentru ei.  „Amenajarea terenului e aproape gata", a spus John Minion, reprezentantul parcului. În doar șase luni acesta a reușit să strângă 124.000 de lire din cele 150.000 de lire necesare pregătirii unui nou cămin, pentru cei treisprezece lei.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările