Orădenii pot învăța cum să identifice ciupercile otrăvitoare, vândute lângă piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a numărului mare de orădeni intoxicați cu ciuperci, conducerea Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea atrage atenția asupra modului în care pot fi diferențiate ciupercile periculoase de către cele comestibile. Începând de mâine, în fiecare vineri și sâmbătă din luna octombrie, specialiști îi vor ajuta pe orădeni să aleagă ciupercile.

RAPAS Oradea informează că, în ultima perioadă, a crescut numărul orădenilor celor care culeg și consumă sau vând ciuperci. „Întrucât multe dintre acestea sunt otrăvitoare, mai ales Buretele viperei (amanita phalloides - gyilkos galoca) cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la ce culeg sau cumpără, să fie atenţi la volvă, guler şi lamele albe de la ciuperci, culoarea pieliţei pălăriei, care poate fi verde - gălbui, verde închis, galben de culoarea lămâiei, brun închis sau complet alb", transmite Romulus Cosma, directorul general RAPAS Oradea.

Specialiști

Pentru a se feri de pericolul pe care îl reprezintă ciupercile otrăvitoare (multe dintre acestea fiind mortale), pe tot parcursul lunii octombrie, în zilele de vineri şi sâmbătă, între orele 8.00 și 12.00, în hala Pieţei Cetate, RAPAS Oradea pune la dispoziţia orădenilor exeperienţa unor specialişti în domeniu, în mod gratuit. „Consilierea şi verificarea ciupercilor va fi efectuată de către reprezentanţi ai Societăţii de Micologie „Laslo Kalman". Aceştia le vor explica culegătorilor individuali dacă ciupercile sunt sau nu comestibile", a mai spus Romulus Cosma.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite