Orădenii aşteptaţi la o seară de jazz la Filarmonică

Orădenii aşteptaţi la o seară de jazz la Filarmonică

Afiş concert jazz

Spectacolele culturale ale Toamnei Orădene continuă la Filarmonica de Stat. Mâine seară, de la ora 20.00, orădenii sunt invitaţi la un concert de jazz de excepţie. Hadrien Feraud, Gergo Borlai şi Arpad Tzumo este un trio de excepţie format din câţiva dintre cei mai importanţi muzicieni europeni ai scenei Jazz şi Jazz Fusion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hadrien Feraud este noua stea a bass-ului mondial dominând topurile preferinţelor publicului şi specialiştilor în cele mai reputate reviste de specialitate: Down Beat şi Bass Player Magazin. La doar 27 de ani are o carieră muzicala de invidiat şi în plină ascensiune. A studiat, colaborat şi înregistrat atât pe albumul propriu cât şi pe albumele acestora cu monumente ale Jazz-ului cum ar fi: John McLaughlin, Bireli Lagrene sau Chick Corea.

Gergo Borlai, de două ori bateristul anului şi castigator a două Discuri de Aur în Ungaria, primit în cercul select al DrummerWorld, este un artist desăvârşit şi prolific. În spatele său stau zeci de albume de studio si colaborari în proiecte proprii sau ca invitat cu KLB Trio, European Mantra, Scott Kinsey, Garry Willis, Mathew Garrison sau Scott Henderson.

Tzumo Arpad a studiat la Berklee College of Music şi a absolvit prestigiosul Thelonious Monk Institute of Jazz. Câştigător a numeroase premii ca pianist şi compozitor, Tzumo are în prezent o carieră reuşita atât în Europa cât şi peste ocean. Colaborările sale îi includ pe Terence Blanchard, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Kenny Garret, Clark Terry, Hal Crook dar şi pe Terry Lyne Carrington

Marius Pop & The M Theory este cea mai în voga formaţie din sfera Jazz Fusion din România. Formată din muzicieni tineri şi foare talentati, formaţia a lansat anul trecut "First Step", primul album de studio şi lucrează la al doilea. Formaţia este câştigătoarea premiului "Confirmarea anului" la Gala Premiilor De Jazz 2011 pentru albumul First step şi pentru turneul de lansare al acestuia.

„Vrem să oferim niste momente speciale iubitorilor de jazz şi de aceea am adus în concert nume sonore ale jazz-ului românesc, aici, la Oradea. Sperăm ca în secţiunea de muzică din cadrul Toamnei Orădene fiecare iubitor de sunete să îşi regăsească preferinţele la unul din spectacolele pregătite pentru ei", a spus Flavius Bunoiu, directorul festivalului.

La concertul Jazz Fusion preţul unui bilet este de 15 lei, şi poate fi cumpărat de la sediul Casei de Cultură Oradea, între orele 9.00 şi 16.00.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările