Orădeni au fost inițiați în tainele somelierilor, la Centrul pentru Cultura și Civilizația Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de orădeni adunaţi la centru au fost iniţiaţi în arta fină a somelierilor care corelează meniurile alese cu vinuri premium.

Un grup de câteva zeci de orădeni a luat parte, joi seară, la o degustare aparte de vinuri, prilejuită de lansarea site-ului www.millesime.ro, aparţinând Centrului pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului din Oradea. Cu această ocazie, participanţii au fost invitaţi să guste din licoarea lui Bachus şi să înveţe să recunoască vinul de calitate. „Vinurile noastre sunt pe segmentul premium şi ne adresăm unui consumator uşor avizat, care ştie să aprecieze un vin de ţinută”, a explicat Traian Oprea, director de vânzări al unei crame bihorene.

Lecţie de gust

Unele dintre vinurile degustate sunt din sectorul de calitate superioară şi trebuie servite după un ritual strict. „De la un anumit nivel de calitate, vinurile nu se mai servesc de către chelneri, ci de către somelieri, care sunt pregătiţi special pentru alegerea vinurilor în funcţie de meniul clientului”, a explicat somelierul Marian Timofti.

Oenologul Dorin Popa a explicat că menirea centrului este de a promova vinul românesc. „La acest moment, vinul este produsul premium numărul 1 al României. Vinul românesc a depăşit nivelul de cultură a consumatorului şi noi încercăm să cizelăm consumatorul orădean”, a mai spus Dorin Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite