Medicii din linia întâi, cazaţi în hoteluri de 3 stele în Oradea. Proprietarii s-au înghesuit să-i primească

Medicii din linia întâi, cazaţi în hoteluri de 3 stele în Oradea. Proprietarii s-au înghesuit să-i primească

Zeci de hotelieri din Oradea şi-au oferit unităţile pentru cazare medicilor implicaţi în tratarea bolnavilor Covid-19. FOTO: adevarul.ro

Cadrele medicale implicate în tratamentul pacienţilor cu coronavirus în Oradea vor fi cazaţi în unităţi de cazare 3 stele, din cele 24 de oferte depuse deja de hotelierii din municipiu fiind selectate 3 unităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotelurile sunt în apropierea Spitalului Municipal Gavril Curteanu, transformat în spital exclusiv pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. 
 
"În urma apelului public lansat de Instituţia Prefectului - Judeţul Bihor către operatorii hotelieri din Oradea au fost centralizate 24 oferte de cazare pentru cadrele medicale implicate în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus", susţine dr. Dorel Ţîrţ, comunicatorul oficial pe tema COVID-19 în Bihor.
 
Potrivit sursei citate, în alegerea unităţilor hoteliere s-au avut în vedere, pe lângă criteriile expuse în invitaţie: spaţii de cazare localizate pe raza Municipiului Oradea, clasificaţie de 3 stele sau cameră cu grup sanitar propriu, distanţă apropiată faţă de spitalele din oraş şi criterii tehnice şi de siguranţă a sănătăţii personalului medical, invocate de către reprezentanţii DSP şi UPU.
 
Comisia de evaluare a fost alcătuită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Primăriei Oradea, DSP Bihor, Spitalului Municipal şi UPU-SMURD.
 
 
"Menţionăm că ofertele care nu au fost selectate în cadrul şedinţei Comisiei de evaluare au fost introduse într-o bază de date la care se va apela pentru posibile nevoi viitoare, în funcţie de evoluţia situaţiei", a mai spus Ţîrţ.
 
Costurile cu cazarea medicilor vor fi suportate de autorităţile publice.
 
În timp ce pentru medici, hotelierii din Oradea s-au înghesuit să-şi pună la bătaie unităţile de cazare, niciun operator hotelier nu s-a arătat dispus să închirieze spaţii pentru carantină. 
 
Ca atare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, în cazul în care actualele centre de carantină se vor dovedi neîncăpătoare, să rechiziţioneze pensiuni sau hoteluri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: