Lecții informatizate și săli multifuncționale, în loc de spații insalubre în școlile orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea Liceului Reformat, Szabo Zsuzsanna, vrea să transforme sălile din pivniţă în laboratoare moderne
Directoarea Liceului Reformat, Szabo Zsuzsanna, vrea să transforme sălile din pivniţă în laboratoare moderne

Peste 15 milioane de lei sunt investiţi în asigurarea unor condiţii decente pentru peste o mie de elevi din Oradea. Constructorii au preluat astăzi școlile în care vor face lucrări de modernizare în următorii doi ani: Lorantffy Zsuzsanna şi Avram Iancu. Cele două sunt primele școli din Oradea reabilitate de către primărie, cu bani europeni.

La Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”, unde studiază peste 400 de elevi, nu există în prezent un laborator de chimie, iar sălile de la etaj nu pot fi folosite din cauza găurilor din acoperiş şi a faptului că, atunci când plouă puternic, picură în sala de clasă. În pivniţă, unde sunt zece încăperi care ar putea fi folosite de către elevi, este igrasie. Odată începute lucrările, în cel mult doi ani,  aceste săli vor fi transformate în laboratoare moderne.
„Elevii vor beneficia de condiţii decente, asemenea celor din alte state europene”, a spus Szabo Zsuzsanna, directoarea Liceului Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”. Valoarea totală a proiectului de modernizare a liceului reformat depăşeşte 7,6 milioane de lei, din care peste 6 milioane sunt nerambursabili, prin Programul Operaţional Regional.

Profesorii de matematică şi biologie intră în era hi-tech


Lecţii informatizate

La şcoala cu clasele I – VIII „Avram Iancu” din cartierul Ioşia, unde învaţă circa şapte sute de elevi, se investeşte în transformarea spaţiului într-unul accesibil persoanelor cu dizabilităţi. Se vor construi săli multimedia, săli de conferinţe, cabinete medicale, de consiliere psihologică şi de logopedie, toate pentru creşterea performanţei elevilor. Valoarea proiectului depăşeşte 8,20 milioane de lei, peste 6,3 milioane reprezentând fonduri nerambursabile. O parte din bani vor fi folosiţi pentru dotarea şcolii cu echipamente IT, astfel încât fiecare elev să ştie să utilizeze calculatorul. Va fi deschis un cabinet AEL (asistenţă electronică pentru lecţii), unde elevii vor beneficia de lecţii  informatizate la aproape toate materiile. „Aceste două şcoli vor deveni spaţii educaţionale care respectă standardele europene, cadrul didactic şi elevul”, a spus Dumitru Sim, coordonator comunicare în cadrul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea.

Acestea sunt primele şcoli modernizate cu bani UE. Urmează Liceul Andrei Şaguna.
Dumitru Sim, coordonator comunicare

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite