Exodul tinerilor la universitățile din Europa are la bază lipsa de respect pentru studenți

Tot mai mulţi elevi din Oradea se visează studenţi în străinătate. Caravana Ligii Studenţilor Români în Străinătate (LSRS) a părăsit aseară oraşul. Odată cu ea vor pleca peste hotare şi tinerii deoarece aici nu se simt motivaţi.

Universităţile din străinătate le fac cu ochiul studenţilor orădeni. Chiar dacă nu au bani, tinerii se simt motivaţi să urmeze o facultate, dar nu în ţară, ci peste hotare. Francesca Prada şi Maria Leucea sunt doar două din elevele care după finalizarea liceului îşi vor face bagajele şi se vor duce la facultate în străinătate.

„Sunt sută la sută sigură că voi urma o universitate din afara ţării. Consider că în România taxele de şcolarizare sunt mult prea mari, iar studenţii nu sunt respectaţi”, mărturiseşte Francesca, care se va înscrie anul viitor la o universitate din Germania.

La fel de revoltată pe şcoala românească este şi Maria Leuce. „La facultăţile de prestigiu din Europa standardele sunt mult mai mari, iar studenţii se simt motivaţi să urmeze o facultate”, spune Maria, care se va duce să studieze în Anglia.

„În România, taxele de şcolarizare sunt mult prea mari, iar studenţii nu sunt respectaţi“.
Francesca Prada, elevă


„În Europa standardele sunt mai mari, iar studenţii se simt motivaţi să urmeze o facultate“.
Maria Leucea, elevă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările