Douăzeci de depozite alimentare și fabrici de ulei și zahăr au fost amendate luna aceasta

Aproape două sute de depozite alimentare, unități de procesare carne și unități din industria morăritului au fost verificate luna aceasta, de către reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor. Douăzeci dintre acestea au fost amendate, pentru mizerie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cursul lunii octombrie au fost efectuate de către DSVSA un număr de 180 acțiuni de inspecție și control tematice. Au fost vizate sectoare diverse ca unităţi de procesare carne, unităţi din industria morăritului, depozite alimentare, unităţi de procesare zahăr şi ulei, dar şi exploataţii de animale", informează Mircea Gelu Budău, director DSVSA Bihor.

Amenzi de peste 20.000 de lei

În domeniul igienei și sănătății publice veterinare, din cauza deficiențelor legate de modul de manipulare al produselor alimentare, de depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a produselor şi neîntreținerea spațiilor de producție în condiții corespunzătoare de igienă, au fost aplicate 20 amenzi contravenționale în valoare totală de 21.500 lei. În privința sănătății animalelor au fost efectuate 32 controale, fiind aplicate două amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei, fiindcă animalele erau transportate fără documente sanitare veterinare.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările