Colegiul la Universitatea din Oradea. Oferta va cuprinde cursuri postliceale, dar şi programe care au corespondent în domeniile de studii din cadrul facultăţilor

Colegiul la Universitatea din Oradea. Oferta va cuprinde cursuri postliceale, dar şi programe care 
au corespondent în domeniile de studii din cadrul facultăţilor

Colegiu la Universitatea din Oradea

Cursuri de nivel postliceal în cadrul instituţiei, printr-o nouă structură de servicii educaţionale, este oferta Universităţii din Oradea. În acest scop, membrii Senatului Universităţii din Oradea au aprobat înfiinţarea unui Colegiu

Ştiri pe aceeaşi temă

“Este o lege nouă care nu are încă normele de aplicare, dar care ne-a permis şi noi, Senatul universităţii, am dorit să o aplicăm cât mai repede, fiind o preocupare mai veche a rectorului şi o deschidere a instituţiei academice pentru educaţia continuă şi acces larg la învăţătură,” a precizat prof. univ. Lia Pop, preşedinta Comisiei Relaţii Interne şi Internaţionale a Senatului Universităţii din Oradea.

Colegiul va gestiona de la cursuri de nivel postliceal în cadrul instituţiei orădene de învăţământ superior, la o serie de programe care au corespondent în domeniile de studii din cadrul facultăţilor.

“Nu este vorba de activităţi universitare, ci doar de servicii educaţionale de tipul cursurilor postliceale, care pot fi contractate cu Universitatea din Oradea”, a precizat rectorul Constantin Bungău.

În ultima şedinţă ordinară din anul universitar 2013/2014 a Senatului Universităţii din Oradea, s-a aprobat, pe lângă înfiinţarea Colegiului Universităţii din Oradea, crearea unui Centru de pregătire pentru examenul de bacalaureat, precum şi comisiile pentru cele 33 de posturi scoase la concurs. Din acestea, cinci posturi sunt de profesor universitar, opt de conferenţiar, iar 20 de lector şi asistent.

Legislativul universitar orădean a mai aprobat eliminarea unei prevederi restrictive din metodologia de admitere la masteratul de Kinetoterapie organizat de către Facultatea de Geografie, Turism şi Sport. Astfel, la admitere se pot prezenta nu doar absolvenţi ai specializării Kinetoterapie, ci şi ai altor programe de studii, cum ar fi, de exemplu, medicina.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările