Cât scoatem din buzunare pentru izolarea termică a apartamentelor. Confort termic pentru alte cinci blocuri din Oradea

Cât scoatem din buzunare pentru izolarea termică a apartamentelor. Confort termic pentru alte cinci blocuri din Oradea

Cinci blocuri din Oradea intra in proces de izolare termica

Alte cinci blocuri din Oradea, situate pe malul stâng al Crişului Repede vor fi izolate termic. Valoarea totală a lucrărilor este de două milioane lei, 60% fiind fonduri nerambursabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele cinci blocuri care vor fi reabilitate termic sunt situate pe străzile Cazaban, Ciheiului, Peneş Curcanul, W. Shakespeare, respectiv Armatei Române.

"Alte cinci blocuri din 67 vor intra în execuţie în ce priveşte reabilitarea termică în perioada următoare. Au fost 68, dar un bloc de pe strada Cazaban a fost scos din proiect pentru că nu îndeplinea condiţiile de înălţime: are doar parter şi două etaje şi trebuie minimum parter şi trei etaje", a menţionat viceprimarul Mircea Mălan.

În urma implementării proiectului, cei 205 locatari din cele 5 blocuri vor beneficia de un grad sporit de confort termic, precum şi de o scădere semnificativă a pierderilor de energie şi bani.

Valoarea totală a proiectului este de 2.075.663,43 lei, din care 49,20 % este contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), contribuţia Guvernului României este de 10,80 %, iar contribuţia beneficiarilor, adică a Primăriei Oradea şi a asociaţiilor de proprietari, este de 40%.

În cadrul lucrărilor de reabilitare, care se vor derula în următoarele trei luni, se vor executa lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirilor şi anume: izolarea termică a părţii opace a faţadelor; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată); închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor; termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel, în cazul existentei şarpantei; izolarea termică a planşeului peste subsol.

"La toate aceste blocuri am avut întâlniri cu locatarii, după semnarea contractelor. Le-am prezentat tipurile de lucrări ce vor fi executate la fiecare bloc în parte, precum şi beneficiile financiare de care vor avea parte în urma acestor lucrări. Totodată, i-am rugat şi să dea o mână de ajutor administraţiei locale şi să urmărească lucrările, iar înainte de recepţia finală vom cere părerile lor în legătură cu calitatea lucrărilor", a afirmat Mălan.

Totodată, acesta a menţionat că în comisiile de recepţie a lucrărilor fiecare asociaţie va avea câte un reprezentant, fără semnătura acestora nefăcându-se plata lucrărilor. În ceea ce priveşte suma care trebuie plătită de proprietarii apartamentelor, Mircea Mălan susţine că sumele variază între 3.000 şi 3.500 lei per apartament.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările