Blocul operator de la Spitalul municipal va fi modernizat şi dotat la standarde europene

Blocul operator de la Spitalul municipal va fi modernizat şi dotat la standarde europene

Spitalul municipal Foto Adevarul

Spitalul municipal din Oradea va avea un bloc operator dotat şi utilat la standarte europene. Acest lucru este posibil ca urmare a semnării contractuui de finanţare "Prevenirea riscurilor de sănătate prin crearea de blocuri operatorii HightTech" prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul va fi implementat împreună cu Universitatea din Debrecen pe o perioadă de 24 de luni şi va avea ca rezultat modernizarea la ultimele standarde a blocului operator de la Spitalul Municipal prin utilarea şi dotarea acestuia. Astfel, vor rezulta 4 săli de operaţie care vor deservi la standarde europene atât partea de chirurgie pediatrică, cât şi chirurgia oncologică. Se estimează că lucrările vor fi gata până la finalul acestui an.


"Acest proiect important, a cărui valoare totală este de 2.219.990 euro, din care 2.000.000 euro reprezintă suma nerambursabilă va aduce îmbunătăţiri considerabile infrastructurii sanitare orădene. Mulţumesc echipei de la Direcţia de Dezvoltare pentru implicarea şi efortul pe care îl depun. Menţionez, că 56,9% din suma pusă la dispoziţie prin Axa 2.4.1 a fost câştigată de Primăria Oradea prin această echipă, iar acesta e un lucru cu care ne putem mândri".a spus Mircea Mălan, vice-primarul Oradei.


Totodată, proiectul urmăreşte achiziţia de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, dar şi organizarea a diferite activităţi menite să faciliteze transferul de know-how în domeniu, între cele două oraşe partenere: Oradea şi Debrecen.


"Spitalul Municipal a fost dat în folosinţă în anul 1969, iar de atunci blocul operator nu a suferit modificări majore. Primele rezultate ale implementării proiectului se vor reflecta în siguranţa actului chirurgical, dar şi în confortul pacientului care nu va mai fi purtat inutil dintr-un loc în altul", a afirmat dr. Ovidiu Pop Laurean managerul Spitalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările