Aventură. Studenţii medicinişti  se pregătesc să devină salvatori în situaţii speciale, în tabăra MASH

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii au pregatit un program diferit fata de anii trecuti
Organizatorii au pregatit un program diferit fata de anii trecuti

Aventura MASH începe, astăzi, pentru zeci de studenţi medicinişti din toată ţara. Pe parcursul unei săptămâni vor învăţa lucruri care nu sunt cuprinse în curricula de învăţământ şi în acelaşi timp îşi vor testa limitele.

Tabăra MASH (Medical Adventure School in Holiday) a ajuns la a 18-a ediţie şi are o tradiţie de 13 ani, fiind singura de acest fel din România. Programul celor şapte zile de aventură îşi propune să-i înveţe pe cei 50 de studenţi de la medicină ce înseamnă o salvare în situaţii de urgenţă şi totodată cum să supravieţuiască în astfel de condiţii. La fel ca în fiecare an, tabăra aduce şi noutăţi din partea organizatorilor.

“Nou este modul de organizare al programului. Am ales combinaţii care sunt mult mai aproape de realitate, de serviciile de urgenţă. Participanţii  trebuie să încerce să se depăşească. Ne-am gândit la un nou mod de abordare completând partea medicală cu partea tehnică. La final, vor reuşi să spună că au dobândit cunoştinţe noi şi că experienţa a meritat. Participanţii taberei MASH vor vedea medicina care merge pe principiul damage-control”, a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD Bihor, unul dintre iniţiatorii taberei.

Studenţii sunt campaţi la Padiş, mâncarea este pregătită la ceaun, iar igiena şi-o asigură cu apă din pârâu.Ceasul deşteptător dă trezirea la ora 8.00, iar activităţile încep de la 9.00.

O echipă de 12 studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, numită Green Team se ocupă de nevoile cursanţilor, asigurându-le mâncarea sau alte cerinţe.

Participanţii vor asista, sâmbătă, la un exerciţiu demonstrativ de salvare, exerciţiu desfăşurat de membrii Salvamont- Salvaspeo Bihor, după care, în ultima zi a taberei un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie va efectua  un antrenament de salvare.

Tabăra este organizată sub egida Asociaţiei SARTISS, prin colaborarea dintre SMURD Oradea, Salvamont Bihor, Salvaspeo România, Consiliul Naţional Român de Resuscitare, Universitatea din Oradea şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea. Consiliul Judeţean Bihor a finanţat tabăra cu 20.000 de lei, un alt sponsor important fiind firma Medimpact.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite