ATRACȚIE TURISTICĂ Bihorul, promovat pe cele mai tari site-uri din lume FOTO

ATRACȚIE TURISTICĂ Bihorul, promovat pe cele mai tari site-uri din lume FOTO

Tradiţiile bihorene au ajuns să fie promovate în mediul virtual

Graţie muncii unui întreprinzător din Oradea, judeţul nostru poate fi vizitat virtual de oameni de peste hotare. Ovidiu Pop a realizat sute de broşuri de promovare a judeţului Bihor, care acum se află pe unul dintre cele mai mari site-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bihorul poate fi vizitat, virtual, de oameni din toată lumea, pe site-ul www.issuu.com. Orădeanul Ovidiu Pop a creat, de-alungul carierei sale, sute de broşuri reprezentative care acum sunt puse la dispoziţia potenţialilor turişti, online. Turiştii pot vedea o lume fascinantă, în care crâmpeie din trecut şi-au făcut loc în cotidian, graţie unor bihoreni ataşaţi de tradiţii.

Unul dintre aceştia este Keri Istvan, care a restaurat gospodăria părinţilor şi a bunicilor săi, din Galoşpetreu. „Totul este impresionant de la cămin, la pivniţă”, a spus unul dintre vizitatorii locurilor, Ioana Pop.

Study tour de promovare

Pentru a convinge „pe viu” că Bihorul merită promovat, Ovidiu Pop a organizat un tur prin cele mai frumoase locaţii. „Unul dintre locurile minunate vizitate în cadrul turului a fost Poiana Florilor, până la care turiştii au avut de urcat aproximativ 8 km printr-o pădure de fag. Recompensa le-a fost pe măsură, fiindcă au avut ocazia să descopere castelul, cu 365 de ferestre, 53 de uşi şi 12 turnuri, construit de către groful Zichy, special pentru soţia sa”, a explicat Ovidiu Pop. „Ne-am oprit şi la Vadul Crişului, meşteri olari şi-au demonstrat în faţa vizitatorilor măiestria în realizarea de vase din argilă albă”, a spus orădeanul.
O altă locaţie din judeţul Bihor care a fost promovată a fost cătunul Runcu. Acolo, de pe deal, turiştii au admirat casele tradiţionale restaurate de Viorel Lascu, în stil moţesc.Dă click pe poză pentru o fotogalerie cu "atracțiile Bihorului"

Turiştii au urcat 8 kilometri pe jos până la castelul construit de groful Zichy pentru soţia sa.
Ovidiu Pop, organizator

Jurnalişti din Ungaria invitaţi în tur

În cadrul turului au fost invitaţi şi jurnalişti din Ungaria, care au petrecut trei zile în judeţul nostru. Acţiunea a făcut parte din proiectul „Aventură. Odihnă. Distracţie”, derulat de Primăria Oradea, în parteneriat cu Primăria Hajdu-Bihar. Parteneriatul vizează promovarea tradiţiilor şi turismului din ambele regiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: