Afacerea cu „strop de viu“, ideea genială a doi orădeni. Produc în subsolul casei peste zece tipuri de suc natural cu efecte spectaculoase pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Ciucoiu a ales să fie propriul ei angajat şi a demarat afacerea cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis
Ioana Ciucoiu a ales să fie propriul ei angajat şi a demarat afacerea cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis

De aproape un an, doi orădeni au pus pe picioare o afacere prin care le oferă iubitorilor de sucuri naturale şansa de a consuma produse de calitate, chiar şi atunci când ies în oraş. La parterul casei soţilor Ciucoiu se produc zilnic zeci sau chiar sute de litri de “Strop de Viu”, un suc natural de cea mai bună calitate, presat la rece, în combinaţii cât mai variate.

Ioana Ciucioiu (40 de ani) a absolvit Facultatea de Finanţe-Bănci, dar de mai bine de un an se dedică unei afaceri pe care o conduce alături de soţul ei Mihi (43 e ani). Cei doi orădeni înceară să aducă un “Strop de Viu” în rândul orădenilor, cărora le oferă sucuri naturale, în peste 10 combinaţii.

Cum calitatea este cea mai importantă pentru cei doi soţi, ei singuri  se ocupă de prepararea produselor. Nu odată au fost nevoiţi să arunce sute de litri de suc tocmai pentru că nu au fost pe placul lor, dar, cu timpul, au învăţat cum să obţină un produs care să se ridice la standardele dorite.

Afacere cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis

Tot procesul are loc într-un laborator amenajat la subsolul casei

“Afacerea a pornit din familie. Am început-o pentru noi, iar pe urmă am dezvoltat-o pentru că vroiau şi prietenii noştri. Este o poveste mai veche. Băieţelul nostru are sindromul intestinului iritabil şi nu avea voie să consume băuturile răcoritoare care sunt pe piaţă ,astfel că a trebuit să-i facem în casă foarte multe combinaţii şi să ascundem parţial gustul legumelor. Aşa am reuşit să descoperim foarte multe dintre combinaţiile pe care le lucrăm în prezent. Este un lucru simplu ceea ce facem noi, dar, după cum bine ştim, lucrurile simple sunt cele mai valoroase. Sucurile sunt presate la rece, din fructe şi legume proaspete, pasteurizate. Nu conţin apă, zahăr, conservanţi”, ne-a mărturisit Ioana Ciucioiu.

În urmă cu un an, cei doi orădeni şi-au amenajat la subsolul casei laboratorul. Din proprii lor bani au achiziţionat utilajele necesare, şi s-au ocupat să obţină toate avizele necesare.

Afacere cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis

Miahi Ciucoiu îmbuteliază sucul în sticle

“Laboratorul de la subsolul casei a fost realizat din bani proprii. Am adus o parte din utilaje din Italia, o parte din Polonia. Am cerut sprijinul persoanelor care ne-au putut spune ce anume ar trebui să conţină un laborator. Şi am făcut aşa cum s-a cerut. Avem tocător, presă, pasteurizatoare, sterilizator, tot ce e nevoie pentru procesul de producere. Aproape toate sucurile noastre au la bază mărul, aşa că încercăm, pe cât posibil, să le aducem din ţară. La fel procedăm cu morcovii, sfecla, piersicile, afinele, căpţunile, doar citricele le cumpărăm din supermarket, sau din pieţele angro. Din păcate, în această perioadă nu mai găsim produse româneşti pe piaţa de la noi, aşa că ne îndreptăm către vecinii noştrii din Ungaria care au depozitele pregătite şi pline cu mere foarte bune. Ne dorim foarte mult să ne extindem, şi cel mai probabil vom merge către Cluj, Timişoasa şi chiar Bucureşti. Ne gândim şi la accesarea fondurilor europene, doar că pentru a accesa banii avem nevoie de un spaţiu mai mare, dar cel mai probabil o să-l avem”, a mai precizat Ioana

Afacere cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis

Sucurile ajung în localurile din Oradea

Ferite de razele directe ale soarelui şi păstrate la o temperatură de până la 5 grade Celsius, preferabil la frigider, sucurile pot rezista până la 12 luni. După deschidere este obligatoriu să fie păstrate la frigider şi să fie consumate în maxim 48 de ore. Producătorii adaugă doar fructe şi legume proaspete.

Din fructele şi legumele pe care le lucrează, afaceriştii orădeni au reuşit să scoată pe piaţă mai multe combinaţii. Astfel, cei care doresc să le încerce produsele pot alege dintre: măr, măr-morcov, măr-morcov-ananas, măr-morcov-sfeclă, măr-spanac-lămâie, sfeclă-portocale-lămâi, grefruit-portoclae-mere, sfeclă, morcov-sfeclă-ţelină, măr-căpşuni, afine-căpşuni, piersici-căpşuni, gutui-pere-lămâie-mere. În localurile din Oradea, sucurile se vând de la 8.5 lei sticla de 330 de mililitri.

Afacere cu sucuri naturale Foto-Claudia Bonchis

Şi pentru ca afacerea să aibă un start bun încă de la început, Ioana şi Mihai au ales ca pentru partea de promovare să apeleze la serviciile unor persoane specializate, astfel că de la capac, la etichetă, mai exact la tot ce ţine de imagine, au ţinut cont de sfatul echipei de marketing cu care colaborează, respectiv Răzvan Comanici şi Florin Capota.

“Tot ce am construit împoreună am construit pe termen lung. Jucăm pe un alt segment de piaţă”, a punctat Răzvan Comanici, brand manager.

Pe lângă sucurile naturale, au scos pe piaţă şi o linie de Detox, pe care au conceput-o împreună cu un specialist nutriţionist .

Linia de detoxifiere Foto-Facebook

Linia de detox a fost concepută de către un tehnician nutritionist

“Avem o linie de detox general şi una de detoxifiere limfatică. Curele se fac numai din fructe proaspete şi le lucrăm doar pe comandă, fiind valabile 3 zile şi le livrăm doar în Oradea. Cura de detox de limfă este pe trei zile şi are un preţ de 220 de lei, şi cea de detoxifiere generală este de 90 de lei pe zi, dar durează între 3 şi 6 zile. Sunt 6 sticluţe de suc care se beau din 3 în 3 ore. La fiecare masă, clientul  primeşte altă combinaţie. La aceste cure este obligatoriu consumul a cel puţin 2 litri de apă”, a punctat Ioana.

Reţetele speciale sunt dezvoltate de tehnicianul nutriţionist care le transformă în adevărate stimulente pentru starea de bine a organismului.

Va mai recomandam:

Afacere de familie cu grăsuni exotici. Cum s-au adaptat porcii vietnamezi în mijlocul Bărăganului

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite