Weekend negru la Iaşi. Zece decese din cauza COVID-19, iar incidenţa creşte zilnic

Weekend negru la Iaşi. Zece decese din cauza COVID-19, iar incidenţa creşte zilnic

FOTO: Arhiva Adevărul

Judeţul Iaşi rămâne în continuare în topul judeţelor cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19, incidenţa crescând zilnic în mai multe localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Weekend cu zece decese din cauza COVID-19 la Iaşi, iar incidenţa creşte zilnic, unele localităţi depăşind deja trei cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Răchiteni, care a ajuns la o incidenţă de 3,04 cazuri la mia de locuitori, Scobinţi, cu 3,94 cazuri, Vlădeni cu 3,14 cazuri şi Hârlău, cu 3,22 cazuri la mia de locuitori. 

80% dintre paturile puse la dispoziţie persoanelor confirmate cu COVID-19 sunt ocupate. În judeţ există 276 de paturi, împărţite astfel: Spitalul de Boli Infecţioase (186), Spitalul Sf. Spiridon (14), Spitalul de Pneumologie (19), CF Paşcani (23), CF Iaşi (30), Spitalul Municipal Paşcani (4). 

La Terapie Intensivă, duminică mai erau disponibile opt paturi din cele 60, iar o situaţie specială este în continuare la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”, unde sunt ocupate şapte paturi ATI. 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, 899 de persoane se află în izolare, iar 528 persoane sunt carantinate la domiciliu. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii ASF pentru a proteja City Insurance

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările