Vatmanul din tramvaiul groazei de la Iaşi, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

Vatmanul din tramvaiul groazei de la Iaşi, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare

Ctistian Diaconu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Vatmanul tramvaiului care a deraiat şi a ucis un om în 2011, la Iaşi, a fost condamnat definitiv astăzi, 1 iulie, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar în care vatmanul Cristian Diaconu fusese condamnat în primă instanţă la aceeaşi pedeapsă.

Magistraţii ieşeni au stabilit că vatmanul Cristian Diaconu nu a fost singurul vinovat care a provocat tragicul accident. Aceştia au stabilit o culpă în cuantum de 30% şi pentru Dănuţ Condurache, şoferul care a murit în urma evenimentului rutier.

De asemenea, judecătorii au admis în parte acţiunile civile ale persoanelor care au avut de suferit din cauza accidentului. Cinci dintre rudele lui Dănuţ Condurache vor primi despăgubiri în cuantum total de 1.175.000 de lei. Mirela Drăguşanu, asistenta care a fost rănită grav în accident va primi despăgubiri de 10.000 de euro şi 300.000 de lei.

Cristian Diaconu declara după prima sentinţă că i-a fost teamă de o pedeapsă cu executare susţinând însă că, în opinia sa, ar fi trebuit achitat. Avocata lui Diaconu, Anca Drăgoi, a menţionat şi ea că "este convinsă" că în cazul accidentului din 2011 a fost vorba de o defecţiune tehnică şi că vatmanul ar fi trebuit achitat.

Cristian Diaconu a fost implicat pe 21 martie 2011 în groaznicul accident din zona Fundaţie din Iaşi. Tramvaiul pe care-l conducea a intrat în şase maşini şi un autobuz.În urma impactului, agentul- şef adjunct Dănuţ Condurache (43 de ani) din cadrul Penitenciarului Iaşi şi-a pierdut viaţa, iar Mirela Drăguşanu, asistenta medicală aflată lângă el, a fost grav rănită. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: