Tupeul incredibil al unui şofer de BMW prins băut la volan. Cu ce document s-a apărat în faţa judecătorilor

Tupeul incredibil al unui şofer de BMW prins băut la volan.
Cu ce document s-a apărat în faţa judecătorilor

Şoferul a fost prins băut şi fără permis FOTO Arhivă

Prins conducând în stare de ebrietate deşi nu avea permis, un bărbat din Iaşi a prezentat Poliţiei şi judecătorilor un permis de conducere fals.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Haralamb a fost găsit vinovat de mai multe infracţiuni rutiere, dar şi de uz de fals, el fiind condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Ieşeanul a comis faptele în data de 23 august 2015, când, la ora 6.30, maşina pe care o conducea, un BMW, a fost oprită pe DJ 248 de către poliţişti.

În noaptea respectivă, Haralamb participase la nunta fratelui său, unde a consumat alcool. Când maşina pe care o conducea a fost oprită, individul mergea spre casă, însă a pierdut la un moment dat controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod. Un martor l-a ajutat pe Haralamb să iasă din maşină, după care a sunat la 112. Agenţii l-au testat pe bărbat şi au aflat că acesta era băut. Dus la spital, cele două probe biologice au relevat valori de aproximativ 1,30 g‰.

Cu permisul fals în instanţă 

Interpelat de poliţişti, dar şi de judecători, individul a spus că are permis de conducere italian, primind în schimb o dovadă înlocuitoare pentru a putea conduce. Când oamenii legii au verificat însă în baza de date comună actul pretins a fi valabil prezentat de Haralamb, au aflat că permisul era, de fapt, falsificat.

„Acesta a fost realizat prin utilizarea unui permis autentic de pe care s-a îndepărtat folia, ulterior s-au imprimat pe folie datele de identificare şi fotografia titularului, apoi folia autentică modificată a fost aplicată din nou pe suport (de unde rezultă şi imperfecţiunile de pe avers - bule de aer)“, au stabilit judecătorii.

Ieşeanul a spus că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Italia, unde a învăţat să conducă. Ulterior, ar fi susţinut un examen şi a crezut că astfel a obţinut permisul de conducere despre care a spus că era autentic. În realitate, arată judecătorii, individul picase în Italia inclusiv examenul teoretic.

„Instanţa constată că inculpatul cunoaşte faptul că nu a dobândit în condiţii de legalitate dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi, pe cale de consecinţă, cunoaşte caracterul fals al permisului de conducere, înscris oficial, pe care îl folosea“, au arătat magistraţii ieşeni, potrivit motivării.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: