Test de cultură generală despre premierii României. Cine era prim-ministru în decembrie 1989

Test de cultură generală despre premierii României. Cine era prim-ministru în decembrie 1989

Ion C. Brătianu

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări referitoare la prim-miniştrii români şi activitatea acestora.

1. Cine era prim-ministru al României când ţara a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial?
a) Ion Antonescu 
b) Constantin Sănătescu 
c) Nicolae Rădescu 
 
2. Cine era premier în timpul Marii Unirii din 1 Decembrie 1918?
a) Alexandru Averescu 
b) Ion I.C Brătianu 
c) Alexandru Marghiloman 
 
3. În ce an a murit Petru Groza?
a) 1952
b) 1958
c) 1965
 
4. Cine era prim-ministrul României în 1989?
a) Nicolae Ceauşescu 
b) Tudor Postelnicu 
c) Constantin Dăscălescu 
 
5. Câţi an a fost prim-ministru Adrian Năstase?
a) 2
b) 3
c) 4
 
6. Cine a fost primul premier român?
a) Mihail Kogălniceanu?
b) Barbu Catargiu 
c) Alexandru Ioan Cuza 
 
7. Cine a fost prim-ministru în timpul Războiului de Independenţă?
a) Nicolae Golescu
b) Dumitru Brătianu 
c) Ion C. Brătianu 
 
8. Din partea cărui partid a fost premier Petru Groza?
a) Partidul Democrat Român 
b) Frontul Plugarilor 
c) Partidul Socialist Român 
 
9. Cine a fost primul premier român de după Revoluţie?
a) Theodor Stolojan 
b) Petre Roman 
c) Ion Iliescu 
 
10. Din ca partid a făcut parte Gavril Dejeu?
a) FSN 
b) PDSR
c) PNŢCD
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – b, 4 – c, 5 – c, 6 – b, 7 – c, 8 – b, 9 – b, 10 – c. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: