Test de cultură generală despre mari opere artistice ale lumii. Care este cel mai scump tablou din toate timpurile?

Test de cultură generală despre mari opere artistice ale lumii. Care este cel mai scump tablou din toate timpurile?

Salvator Mundi, de Leonardo da Vinci

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări din lumea artei. Ne puteţi scrie la secţiune de comentarii câte dintre întrebări aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine a pictat Guernica?
a) Andy Warhol 
b) Pablo Picasso 
c) Henri Matisse

2. Cine a pictat Naşterea lui Venus?
a) Rafael 
b) Leonardo da Vinci 
c) Sandro Botticelli

3. În ce oraş este păstrată pictura Cina cea de taină, a lui da Vinci?
a) Milano 
b) Roma 
c) Venezia 

4. Noaptea înstelată este semnată de?
a) Van Gogh
b) Toulouse Lautrec 
c) Auguste Renoir

5. Unde este expusă statuia Venus din Milo?
a) Atena 
b) Londra
c) Paris

6. Care este cel mai scump tablou vândut vreodată?
a) Salvator Mundi, de Leonardo da Vinci 
b) 'Les Femmes d'Alger, de Pablo Picasso 
c) Jucătorii de cărţi, Paul Cezanne

7. Cine a pictat Fata cu cercel de perlă?
a) Vermeer
b) Rembrandt
c) Renoir

8. Crini de apă este semnată de?
a) Van Gogh
b) Lautrec
c) Monet

9. Cine a realizat sculptura Pieta?
a) Donatello 
b) Rodin
c) Michelangelo 

10. Care dintre următorii a realizat o sculptură denumită „Sărutul”?
a) Rodin
b) Brâncuşi 
c) Michelangelo

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – c, 3 – a, 4 – a, 5 – c, 6 – a, 7 – a, 8 – c, 9 – c, 10 – a, b. 




Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: