Tată ucis şi ascuns sub bălegar de fiul pe care îl bătea. Ce motiv a născocit criminalul pentru a scăpa de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul ucis a fost descoperit după aproximativ două săptămâni de la comiterea faptei FOTO Arhivă
Bărbatul ucis a fost descoperit după aproximativ două săptămâni de la comiterea faptei FOTO Arhivă

Un adolescent de 16 ani  fost găsit vinovat de crimă după ce şi-a ucis tatăl şi l-a ascuns sub bălegar, într-o groapă de gunoi. Minorul a fost condamnat de prima instanţă şi plasat în arest la domiciliu.

Florin Tololoi, de 16 ani, a fost condamnat la 10 ani de detenţie într-un centru de reeducare. Judecătorii ieşeni au dispus eliberarea din arest preventiv a minorului şi plasarea acestuia în arest la domiciliu. Băiatul va sta în locuinţa unui apropiat cât timp se va judeca şi apelul din dosarul său. Potrivit legii, minorii care sunt condamnaţi de prima instanţă nu mai pot fi ţinuţi în arest preventiv.

Tololoi a fost trimis în judecată în luna august a acestui an, fiind acuzat că l-a ucis pe tatăl său, Constantin (52 de ani), pe fondul agresiunilor fizice la care acesta îl supunea. Potrivit procurorilor, victima a fost căsătorit cu mama minorului, care a plecat însă din ţară din 2007. „Pe timpul şederii în străinătate, mama nu a păstrat legătura cu minorul, pe care l-a întâlnit doar cu ocazia revenirilor în ţară (de cinci ori în opt ani).

Pe fondul relaţiilor tensionate cu tatăl său, într-o noapte de la sfârşitul lunii martie/începutul lunii aprilie 2015, profitând de faptul că acesta dormea, inculpatul l-a lovit în mod repetat cu o bucată de lemn, în zona capului”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Aceştia au mai arătat că, a doua zi după crimă, Tololoi a târât cadavrul tatălui său într-o groapă de gunoi, aducând bălegar deasupra. În zilele următoare, Tololoi a lansat zvonul că tatăl său a plecat la muncă în ţară.
Procurorii au mai arătat că, la mijlocul lunii aprilie, sora victimei l-a vizitat pe minor, fiind îngrijorată că tatăl acesteia nu-i răspundea la telefon. Femeia nu a crezut explicaţiile minorului şi, după câteva zile, a anunţat Poliţia. „În urma efectuării cercetării la faţa locului, la o distanţă de 30 metri de locuinţă, în groapa de gunoi, a fost găsit cadavrul lui Tololoi Constantin.

Din raportul de necropsie, a rezultat că moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat traumatismului cranio-facial, fracturii de boltă şi de bază craniană, leziuni produse prin lovire cu corp dur (posibil alungit). În urma expertizei medico-legale psihiatrice, a rezultat că minorul prezintă o tulburare emoţională de tip anxios, pe fondul abuzului emoţional şi fizic, însă a comis fapta cu discernământ”, au încheiat procurorii ieşeni.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite