Românul acuzat de terorism. Bîrzu, adeptul ISIS care voia să arunce în aer Ministerul de Interne

Românul acuzat de terorism. Bîrzu, adeptul ISIS care voia să arunce în aer Ministerul de Interne

Cristian Bîrzu FOTO Facebook

Cristian Bîrzu, originar din Roman, judeţul Neamţ, este cercetat pentru fapte terorism într-un dosar aflat pe rolul DIICOT Iaşi. Judecătorii ieşenei au decis ca acesta să rămână în spatele gratiilor pentru încă 30 de zile, după ce au admis o cerere venită de la procurori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Bîrzu a fost încarcerat încă din luna septembrie, el fiind investigat de DIICOT Iaşi alături de alte persoane. Originar din Roman, judeţul Neamţ, bărbatul s-ar fi convertit la islam în timp ce se afla într-o închisoare din Germania, existând informaţii că intenţiona să se radicalizeze.

„Deşi era plasat sub control judiciar, inculpatul Bîrzu Cristian şi-a manifestat intenţia de a părăsi România, prin orice mijloc şi indiferent de consecinţe, pentru a se deplasa în Germania de unde, cu sprijinul unor membri ai comunităţii musulmane, să intre în legătură cu elemente jihadiste din Siria“, au precizat reprezentanţii DIICOT. Astfel, anul acesta, Bîrzu ar fi luat legătura cu alte patru persoane care se ocupau cu contrafacerea de documente.

Scopul lui Bîrzu era de a ajuta şi susţine persoane de origine musulmană să pătrunde ilegal în spaţiul european, folosindu-se de documente false. Astfel, la finele lunii iulie 2017, Bîrzu ar fi identificat un cetăţean sirian căruia i-ar fi trimis în Marea Britanie un buletin românesc fals.

„La data de 12.09.2017, procurorii DIICOT - ST Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Vaslui şi Roman, ocazie cu care au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate şi de altă natură falsificate“, au mai arătat anchetatorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: