Protest pe patru roţi pentru construirea autostrăzii A8. Mai mulţi ieşeni nemulţumiţi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei din Capitală

Protest pe patru roţi pentru construirea autostrăzii A8. Mai mulţi ieşeni nemulţumiţi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei din Capitală

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi FOTO Facebook/Impreuna pentru A8

Mai multe maşini conduse de activişti ai grupurilor civice ce militează pentru construirea unei autostrăzi în Moldova au plecat astăzi, 10 august, spre Bucureşti. Protestatarii se vor alătura românilor care vor manifesta în Piaţa Victoriei în această seară.

Protestatarii au plecat din Iaşi la primele ore ale dimineţii, după ce au afişat bannere în Piaţa Unirii din oraş.

”Nu suntem mulţi, dar suntem hotărâţi! Moldova are nevoie de şanse reale de dezvoltare, iar A8 e cea mai importantă. Pentru că ne-au minţit ani de zile şi ne-au gazat în 10 august 2018, când am mers să cerem şanse pentru Moldova, azi revenim în Piaţa Victoriei”, arată un mesaj al Asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

Pe traseu, alte zeci de maşini se vor alătura acestui marş. Protestatarii sunt aşteptaţi să ajungă în Bucureşti în jurul orei 17.00. Organizatorii au anunţat şi că vor să încerce blocarea traficului pentru 10 sau 15 minunte, undeva pe drumul spre Capitală.

Nu e prima acţiune de acest gen pe care reprezentanţii grupurilor civice din Iaşi îl organizează. În 2018, zeci de maşini au mers în Capitală pentru a-şi manifesta nemulţumirile cu privire la lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de restul ţării.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările