Prima fabrică de la Iaşi care va confecţiona sacoşe prietenoase cu mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pungi biodegradabile. Sursa foto. e-ambalaj.ro
Pungi biodegradabile. Sursa foto. e-ambalaj.ro

Iaşiul va avea, începând cu luna martie a anului 2020, o fabrică pentru realizarea de sacoşe prietenoase cu mediul. Fabrica aparţine companiei de ambalaje Exonia şi este cofinanţată din fonduri europene.

În luna martie a anului viitor, EXONIA, producător de top în materie de sacoşe şi pungi personalizate din hârtie, va deschide la Iaşi o fabrică pentru procesarea de ambalaje biodegradabile. Investiţia se ridică undeva la 3 milioane de euro şi este cofinanţată, în procent de 40%, din fonduri europene.

„În 2017 am depus un proiect în speranţa că va fi cofinanţat din fonduri europene pentru înfiinţarea celei mai moderne fabrici de procesare a ambalajelor din hârtie şi hârtie reciclată. Deci, exclusiv a ambalajelor biodegradabile. Proiectul a fost aprobat”, a declarat Tiberiu Stoian, manager general al Exonia. 

Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 350-360 de tone de ambalaje pe lună. 

Cu noua fabrică, Exonia se adaptează la legislaţia de mediu care a devenit destul de restrictivă pentru anumite categorii de ambalaje. Sacoşele, personalizate sau nu, dar fabricate din materiale non-biodegradabile precum masele plastice, sunt taxate suplimentar. 

Clienţii români, cei mai pretenţioşi 

Pungile Exonia sunt realizate atât pentru clienţi români, cât şi la comanda unor firme din străinătate. Făcând o comparaţie între cele două pieţe, Tiberiu Stoian, mananger general al Exonia, spune că cei mai pretenţioşi sunt clienţii români. 

„Surprinzător, cei mai pretenţioşi clienţi, din perspectiva noastră, sunt clienţii români. Aceştia îşi doresc să iasă în evidenţă, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dar îşi doresc nişte ambalaje extrem de complexe. Sunt nişte clienţi care pun accent pe detalii”, a declarat Tiberiu Stoian la VIVA FM. 

Exonia va depune, în perioada următoare, un nou proiect pentru finanţare europeană, în vederea achiziţiei de utilaje pentru noua unitate, care ar putea fabrica şi alte categorii de ambalaje. Valoarea proiectului se ridică la 1,7 - 2 milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite