O reţetă care ne aduce aminte de vară. Cum se prepară pastitios, mâncare tradiţional grecească

O reţetă care ne aduce aminte de vară. Cum se prepară pastitios, mâncare tradiţional grecească

Pastitios FOTO Notey

Cunoscută şi ca „lasagna grecească”, pastitios este una dintre mâncărurile pe care mai mult ca sigur le găseşti în orice restaurant grecesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente
 
- 250 grame macaroane
- 800 grame roşii decojite
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 500 grame de carne tocată
- 2 linguri bulion
- 6 linguri pesmet fin
- 1 ou
- 1 cană caşcaval ras
- sare
- piper
- boia dulce
- scorţişoară - 1/2 lingurita 
- 1/2 litru beschamel
- unt pentru uns tava
 
Mod de preparare
 
Se încinge uleiul şi se călesc uşor ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se pune carnea tocată şi se ţine pe foc până se evaporă toata zeama lăsata de carne. Se adaugă şi roşiile cu bulionul şi se lasă şi acestea până se evaporă tot lichidul. Ulterior, se adaugă sare, piper, scortişoară şi boia. Se ia sosul de pe foc, se prepară sosul beschamel şi se pun pastele la fiert. În sosul uşor răcit, se adaugă trei linguri de pesmet şi oul bătut. Se unge o tavă cu puţin unt, se presară pesmetul rămas şi se aşează jumătate din cantitatea de macaroane fierte şi trecute prin jet de apă rece. Deasupra macaroanelor se pune carnea şi se nivelează. Deasupra cărnii se pune jumătate din beschamel, jumătate din caşcaval. După care, ultima tură: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de caşcaval.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: