Mii de oameni în Hora Unirii de la Iaşi, în ciuda deciziei autorităţilor. Marş unionist, cu AUR în frunte VIDEO

Mii de oameni în Hora Unirii de la Iaşi, în ciuda deciziei autorităţilor. Marş unionist, cu AUR în frunte VIDEO

Captură video Ziaruldeiasi.ro

Oamenii s-au adunat mai întâi luni, 24 Ianuarie 2022, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, de unde au plecat în marş spre Piaţa Unirii, unde au organizat şi Hora Unirii, în ciuda faptului că autorităţile locale au spus că nu vor organiza în mod oficial un astfel de eveniment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 1.000 de persoane s-au adunat luni dimineaţă, 24 Ianuuarie 2022, în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, în ciudt deciziei autorităţilor locale, care au spus că nu vor organiza niciun astfel de eveniment în centrul oraşului, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus în judeţ. 

"Va fi un 24 Ianuarie fierbinte. Există o agitaţie naţională pe care o provoacă AUR, prin care vor să demonstreze reţeta de fabricare a apei calde. Lucrul acesta s-a descoperit însă de multă vreme, încât nu merită să ne mai batem capul", a afirmat primarul Mihai Chirica.

El a explicat că momentul 24 Ianuarie trebuie tratat cu bun-simţ, cu patriotism decent şi cu responsabilitate.

"Este clar că din cauza creşterii numărului de cazuri nu vom mai face manifestare populară. Nu ne este frică de AUR. Nu vreau să pun pe nimeni în pericol şi să vedem zgâlţâindu-se vaccinişti şi antivaccinişti prin jurul statuii bietului Alexandru Ioan Cuza care se uită probabil din cer şi îl buşeşte râsul. 

Nu pot face o selecţie în piaţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, iar hora nu o putem face cu atâţia metri între oameni. Toate manifestările se vor organiza la interior, în diverse instituţii", a mai declarat Mihai Chirica.

În ciuda declaraţiilor edilului Iaşului, oamenii s-au adunat în centrul oraşului, pe scările din faţa hotelului din Piaţa Unirii fiind văzut liderul AUR, George Simion şi mai mulţi reprezentanţi ai partidului condus de acesta. 

Câteva sute de persoane s-au adunat mai întâi în faţa Palatului Culturii, de unde au plecat în marş spre centrul Piaţa Unirii, având scandări şi bannere unioniste. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

AUR, colaborări controversate. Partidul îşi pregăteşte deja strategia pentru prezidenţiale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările