Made în Iaşi! Telescaunul inaugurat cu mare fast la baza de agrement Ciric s-a stricat după doar trei zile de funcţionare

Made în Iaşi! Telescaunul inaugurat cu mare fast la baza de agrement Ciric s-a stricat după doar trei zile de funcţionare

Câţiva zeci de ieşeni au rămas suspendaţi în aer timp de aproape o oră după ce instalaţia de transport spre baza de agrement a cedat. Primăria Iaşi nu are muncitori competenţi s-o repare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă investiţie pe bani europeni eşuează în mod lamentabil la Iaşi. Instalaţia de telescaun de la Ciric a cedat, iar administratorii nu sunt calificaţi s-o repare. Defecţiunea a apărut în cursul zilei de duminică şi a fost ţinută la secret de către oficialii Primăriei. 

Potrivit martorilor, câţiva zeci de călători au rămas blocaţi timp de aproape o oră în aer. Defecţiunea se pare că a apărut la unul dintre dispozitivele de frânare. "De fapt, telescaunul funcţionează. Pe echipamentul de control pe care îl are acest telescaun dă o eroare pe o frână la unul din stâlpi, prin urmare, el e funcţionabil. Dar datorită faptului că dă o eroare, nu-i dăm drumul până când rezolvăm problema. Cu siguranţă nu s-a pus în pericol viaţa nimănui pentru că are o sumedenie de echipamente motiv pentru care s-a şi oprit de la sine“, susţine viceprimarul Mihai Chirica într-o declaraţie pentru Ziarul de Iaşi.

Pentru că majoritatea angajaţilor de la telescaun n-au fost încă calificaţi pentru această activitate, sunt aşteptaţi de la Cluj reprezentanţii firmei de mentenanţă contractată pentru acest proiect. Nu se ştie în acest moment cât va dura reparaţia. Telescaunul, a cărui utilitate a fost contestată de numeroşi ieşeni, a costat 6,4 milioane de lei şi face parte din proiectul de 10 milioane de euro, majoritatea fonduri europene nerambursabile, contractate pentru reamenajarea bazei de agrement de la Ciric. Telescanul străbate o distanţă de 360 de metri, printre copaci, în 6 minute şi 11 secunde. 

Proiectul de reamenajare a Ciricului a început în 2008, dar a fost inaugurat abia în mai 2013, cu trei ani întârziere. 

Citiţi şi:

Contract pe bani europeni de la complexul Ciric, umflat fără licitaţie pentru a două oară

Modernizarea Ciricului, mai scumpă din cauza unei conducte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările