Lucruri mai puţin cunoscute despre buric. Câte bacterii sunt aici, care mamifere nu au buric

Lucruri mai puţin cunoscute despre buric. Câte bacterii sunt aici, care mamifere nu au buric

Buricul este considerat o zonă erogenă FOTO Arhivă

Forma buricului este unică pentru fiecare om şi rămâne primul semn de după naştere. Totodată, există mamifere cărora le lipseşte inelul ombilical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai curioase aspecte despre buric este că unora le lipseşte. Potrivit site-ului Bright Side, cei cărora le lipseşte inelul ombilical au suferit în copilărie de hernie ombilicală, iar în cazul intervenţiei chirurgicale această cicatrice le-a fost acoperită.

Potrivit doctorului Gabriel Matei: „Hernia ombilicală este un defect al peretelui abdominal care implică exteriorizarea la nivelul inelului ombilical (buric) a unei porţiuni de grăsime sau a unui organ intern, cel mai frecvent, intestinul subţire. Herniile ombilicale sunt frecvente la sugari. În majoritatea cazurilor, acestea nu provoacă durere sau alte simptome şi se rezolvă spontan, fără tratament, până în jurul vârstei de 2 ani. Hernia ombilicală apare cel mai frecvent la copiii cu vârsta sub 6 luni“.

O altă curiozitate nominalizată de Bright Side este că unor mamifere le lipseşte buricul, printre acestea fiind cangurii şi ornitorincii. Pe de altă parte, delfinii prezintă inelul ombilical. Buricul reprezintă prima cicatrice pe corpul unui copil nou-născut, iar fiecare este unic. În interiorul său s-au descoperit, potrivit aceleiaşi surse, în jur de 2.400 de diferite feluri de bacterii.

Cele mai multe inele ombilicale se retrag spre interior, doar 10% din oameni continuă să aibă buricul în afară la maturitate. Buricul poate ieşi spre exterior în cazul gravidelor sau a persoanelor obeze. Potrivit specialiştilor, pentru a evita apariţia de noi cicatrici, unele proceduri medicale sunt făcute prin buric, printre care şi cele de mărire a sânilor. Pe de altă parte, găurile pentru cercei în zona buricului se refac mai greu şi necesită îngrijiri atente.

Unii oameni fac colecţie cu scamele adunate în buric. Potrivit Bright Side, Graham Barker din Australia a intrat în Cartea Recordurilor, în 2000, pentru cea mai mare colecţie de scame adunate din inelul ombilical. Este considerată o zonă erogenă.

Citeşte şi:

Cum pregătiţi casa pentru un nou animal de companie. La ce trebuie să fiţi atenţi în primele zile după instalare

  

citeste totul despre: