Limuzină de 110.000 de euro, confiscată pe frontiera de Est a României. Cum arată şi de ce a fost „săltat” bolidul de lux

Limuzină de 110.000 de euro, confiscată pe frontiera de Est a României. Cum arată şi de ce a fost „săltat” bolidul de lux

Maşina confiscată valorează peste 100.000 de euro FOTO Poliţia de Frontieră iaşi

Poliţiştii de frontieră ieşeni au indisponibilizat un bolid ce valorează peste 100.000 de euro şi despre care au primit informaţii că ar fi fost furat din Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi susţin că maşina a fost indisponibilizată după ce şoferul acesteia, un cetăţean italian, a încercat să intre în ţara noastră prin punctul de trecere al frontierei de la Sculeni. Este vorba de un BMW 730D, ce a fost declarat furat în Germania şi a cărui valoare se ridică la 110.000 de euro.

„În data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, cetăţeanul italian Carmelo C., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW 730D, an de fabricaţie 2016, înmatriculat în Germania. La control, poliţiştii de frontieră au solicitat conducătorului auto şi actele maşinii. Acesta a prezentat un contract de închiriere, încheiat în data de 05 septembrie a.c., între o firmă de închirieri auto din Germania şi un alt cetăţean italian, despre care a declarat că este vărul lui”, au precizat poliţiştii ieşeni.Aceştia au mai spus că au avut suspiciuni cu privire la provenienţa maşinii, contactând proprietarului mijlocului de transport – o firmă de închirieri, care a precizat că nu a existat un acord pentru ca maşina să părăsească Germania.„Continuând cercetările, în data de 08 septembrie, în jurul orei 00.00, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul de lux figurează în bazele de date ca fiind declarat furat de autorităţile din Germania. Cu privire la aspectele constatate, persoana în cauză a declarat că intenţiona să se deplaseze în Republica Moldova, şi nu avea cunoştinţă despre faptul că nu avea dreptul să părăsească teritoriul Germaniei cu autoturismul.
Poliţiştii de frontieră au deschis dosar pentru furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările