Intervenţie chirurgicală în premieră în România. Tânără de 21 de ani salvată de medici în ultimă clipă

Intervenţie chirurgicală în premieră în România. Tânără de 21 de ani salvată de medici în ultimă clipă

Medici din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi   FOTO Facebook

Este primul caz raportat în literatura de specialitate din ţara noastră în care s-a practicat o astfel de intervenţie chirurgicală, de îndepărtare a unei tumori medulare folosind acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) la nivelul măduvei spinării.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără în vârstă de 21 de ani a fost salvată în ultima clipă de tumoră medulară. Viaţa pacientei de 21 de ani a fost salvată utilizându-se pentru prima dată atât la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, cât şi în România, acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) la nivelul măduvei spinării.
 
Potrivit medicilor, este vorba despre o substanţă de contrast care se fixează pe celulele tumorale, delimitând mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur. 
 
Intervenţia chirurgicală a durat câteva ore şi a fost un real succes. 
 
Este primul caz raportat în literatura de specialitate din ţara noastră în care s-a practicat o astfel de intervenţie chirurgicală.
 
„Cred că toate eforturile care s-au depus în ultimii ani au reuşit să atingă scopul pentru care spitalul a fost creat, acela de a salva vieţi omeneşti. Bolnavul este centrul echipei medicale, el este prioritar şi de aici rezultă calitatea vieţii pacientului, concept important la nivelul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Fiecare secundă câştigată pentru viaţa unui pacient este importantă”, a declarat Şef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările