Incredibila campanie pentru cumpărarea unui aparat performant de depistare a COVID-19. Dispozitivul ajuns la Iaşi poate prelucra un număr uriaş de teste zilnic

Incredibila campanie pentru cumpărarea unui aparat performant de depistare a COVID-19. Dispozitivul ajuns la Iaşi poate prelucra un număr uriaş de teste zilnic

Dispozitivul livrat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi FOTO Facebook/ Casa Share

Un aparat performant pentru prelucrarea automată a testelor pentru confirmarea virusului COVID-19 a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva din Iaşi” în cursul zilei de luni, 23 martie. Aparatul reprezintă o donaţie din partea Casa Share, una dintre cele mai cunoscute asociaţii umanitare din Iaşi, care a ridicat zeci de case pentru nevoiaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aparatul de prelucrare automată a testelor pentru confirmarea noului coronavirus, donat de Casa Share, a ajuns luni, 23 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi. 

Cu ajutorul acestui aparat cadrele medicale vor putea face 450 de teste pe zi, în contextul în care în momentul de faţă se pot face doar 50 de teste pe toată zona Moldovei. 
 
Pe pagina de facebook a asociaţiei Casa Share a fost anunţat faptul că aparatul a ajuns la Iaşi. „Aparatul de testare, care o să facă 450 teste pe zi, momentan se fac DOAR 50 de teste pe toată zona Moldovei, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase. ACUM şi nu mâine trebuie să-i suţinem pe Doctori, Asistente, Ambulanţieri şi toţi cei din linia întâi!”, se arată în postare. 
 
Carmen Dorobăţ, managerul spitalului din Iaşi, a spus că, în prezent, sute de probe din regiunea Moldovei sunt analizate manual.
 
„Acest aparat ne va da posibilitatea să lucrăm mult mai repede aceste teste. În laborator se lucrează de la 5 dimineaţă, până la ora 24 seara. Doctoriţa Bădescu sta acolo permanent şi dă răspunsuri cât mai repede de peste tot, dacă e pozitiv sau negativ", a spus Dorobăţ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: