Iaşi: (UPDATE) Socrul profesorului de la UMF vizat de atentatul cu bombă: „Ginerele meu s-a speriat foarte tare!“ (VIDEO)

Dumitru Păduraru, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a fost astăzi la un pas de moarte. Maşina acestuia, un Cielo alb, a explodat în timp ce şeful Institutului de Anatomie încetinise ca să dea prioritate unui alt autoturism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 19.48: Pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul procurorii au dispus ca în cauză să se efectueze atât o expertiză a fragmentelor dispozitivului artizanal cât şi una a maşinii.


Ora 19.25 Oamenii legii iau în calcul şi varianta unei răzbunări. Profesorul a refuzat să comenteze acest incident.


Ora 16.25: Dumitru Păduraru a ieşit din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie după mai multe ore de audieri. "N-am păţit nimic. Am avut noroc", i-a spus profesorul unui apropiat în momentul în care a părăsit clădirea.


Ora 16.00: Dumitru Şorodoc, socrul lui Dumitru Păduraru, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că profesorul de la UMF a avut noroc pentru că nu a păţit nimic. „Ginerele meu s-a speriat foarte tare. Bine că nu a păţit nimic. Este bine“, a spus Şorodoc, medic pensionar.

Surse din rândul anchetei susţin că soarta a fost de partea lui Dumitru Păduraru (47 de ani), de profesie anatomist, pentru că dispozitivul artizanal nu s-a declanşat cum trebuie. De altfel, înainte de explozie, profesorul s-a întors cu maşina în faţa porţii pentru că uitase nişte acte în casă. După ce a pornit din nou la drum, în apropiere de intersecţia cu strada principală, când a încetinit ca să dea prioritate unei maşini, s-a produs explozia.

Citiţi şi:

Profesorul UMF cu maşina explodată, bătut pe stradă acum două luni

Ora 14.20: Criminaliştii adună probe de la locul în care a explodat maşina profesorului. Automobilul acestuia a fost ridicat de acolo, iar procurorii fac cercetări. Dumitru Păduraru a fost audiat până acum la sediul Poliţiei. „În cauză s-a constituit o echipă care desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor“, a declarat Cornelia Prisăcariu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ora 14.00: Oamenii legii au găsit sub maşina profesorului Dumitru Păduraru un singur dispozitiv exploziv artizanal, pus în partea din faţă a autoturismului. Pirotehniştii sunt încă la locul incidentului. Maşina profesorului de la UMF a explodat în apropierea de casa acestuia, în momentul în care Păduraru a încetinit ca să dea prioritate unui alt autoturism.

Ora 13.00: Nu este pentru prima dată când profesorul de anatomie este agresat. Pe 11 februarie 2010, Dumitru Păduraru a fost lovit în faţa casei cu un box metalic de către persoane necunoscute. Rectorul UMF, conf. dr. Vasile Astărăstoae, susţine că Dumitru Păduraru nu avea duşmani atât de mari încât să-i plaseze o bombă la maşină. „Profesorul s-a zbătut şi a introdus examenul tip grilă, ca să nu fie suspiciuni la examene, şi poate că din acest motiv a mai supărat pe unul sau pe altul, dar nu atât de mult ca să atenteze la viaţa lui“, ne-a spus rectorul.

Ora 12.00: Maşina medicului Dumitru Păduraru, şeful catedrei de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, a explodat în această dimineaţă, în jurul orei 9.30, în timpul mersului. Poliţiştii verifică acum dacă a fost vorba despre un atentat la viaţa medicului sau despre o defecţiune a maşinii.

Poliţiştii au fost alertaţi de prezenţa unei bombe într-un Cielo alb parcat la intersecţia străzii Sărărie cu stradela Sărărie. La faţa locului s-au deplasat pirotehniştii şi comisarul şef Ioan Scripniciuc, şeful IPJ. În zonă traficul a fost restricţionat. Oficialii IPJ au refuzat să dea declaraţii până la definitivarea cercetărilor.

Vom reveni cu amănunte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările