Iaşi: Condiţii de Ev Mediu la „Elena Doamna“

Pacientele de la Maternitatea „Elena Doamna“ sunt îngrozite de condiţiile în care sunt internate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pereţii de pe culoarul care duce la baia pacientelor au tencuiala căzută, sunt scorojiţi, iar uşile abia se ţin în balamale. Imagini de coşmar sunt chiar la intrarea în baie, unde bucăţi din tavan atârnă deasupra celor care păşesc în interior şi riscă să cadă peste paciente în orice moment. Elisabeta Găină (33 de ani) este din Hârlău şi a născut o fetiţă la Maternitatea „Elena Doamna“.

Femeia a stat internată şi înainte şi după naştere în maternitate, iar condiţiile de aici au speriat-o. Iniţial femeia a stat internată la Reanimare, unde era bine, după care a fost transferată în unul dintre pavilioanele maternităţii.

Repararea tavanului costă doar 1.500 de lei
Atunci a început calvarul pacientei, iar primul şoc l-a avut în momentul în care a observat că salonul în care a fost transferată nu are lumină. „Condiţiile din maternitate sunt rele. Toate sunt vechi, paturile sunt tari, cu dâmburi, încât abia se poate sta pe ele. În salon nu am lumină de câteva zile. Pereţii sunt dărâmaţi, iar la baie tavanul aproape ne cade în cap, încât mă şi tem să merg pe acolo“, spune femeia. Conducerea spitalului recunoaşte că, într-adevăr, condiţiile din maternitate sunt critice, însă susţine că nu are de unde face rost de bani.

Asta deşi investiţia în repararea tavanului nu ar depăşi 1.500 de lei. „În situaţia în care nimeni nu ne dă bani, nici Casa de Asigurări de Sănătate, nici Consiliul Judeţean nu ne ajută, nu cred că este indicat să fac chetă pentru a repara tavanul de la angajaţii care şi aşa au rămas fără 25% din salarii. Nu cred că ar fi nevoie de mai mult de 1.000-1.500 de lei pentru a repara acoperişul şi pentru a acoperi nişte găuri“, susţine Vlad Gheorghiţă, directorul medical al Maternităţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările