IAŞI. Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale. Iohannis a câştigat primul tur

IAŞI. Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale. Iohannis a câştigat primul tur

Rezultate alegeri prezidentiale 2019 judetul Iasi

Biroul Electoral Central prezintă rezultatele parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie. La nivelul judeţului Iaşi au fost date publicităţii următoarele rezultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 8.00 Rezultate in judeţul Iasi: Klaus Iohannis, 36,3%, Viorica Dăncilă 21,5% şi Dan Barna 17,6%. 

UPDATE 22.20 Potrivit „Ziarului de Iaşi”, după numărarea voturilor în 461 de secţii pe întreg judeţul s-au înregistrat următoarele rezultate: Iohannis -38,1%, Dancilă - 23,5%, Barna - 14,9%, Diaconu - 8,8% şi Paleologu - 7,2%. 

Alegerile pentru Preşedintele României vor fi organizate în data de 10 noiembrie 2019, primul tur, şi 24 noiembrie 2019, turul doi. Ieşenii vor avea la dispoziţie 748 de secţii de votare. 

„A fost realizată instruirea primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor. A fost realizată procedura în vederea asigurării unui generator de curent electric la sediul Instituţiei Prefectului Iaşi pentru asigurarea funcţionării Biroului Electoral Judeţean şi a staţiilor de prelucrare date în perioada 10 şi 11 noiembrie. Totodată, a fost stabilit graficul pentru predarea către primari a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral, graficul fiind postat şi pe siteul instituţiei noastre‘, a spus prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

748 de secţii de votare sunt deschise pe raza judeţului Iaşi, unde sunt aşteptaţi la urne 808.002 de cetăţeni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: