Cum s-a răzbunat un fiu de bulibaşă pe un funcţionar care s-a încăpăţânat să respecte legea. După o sentinţă bizară, cei doi ar putea să lucreze împreună

Cum s-a răzbunat un fiu de bulibaşă pe un funcţionar care s-a încăpăţânat să respecte legea. După o sentinţă bizară, cei doi ar putea să lucreze împreună

Ferdinant Stănescu se afla deja în puşcărie când a fost condamnat în acest dosar FOTO Adevărul

Fiul bulibaşei din Grajduri, o comunitate ţigănească important din judeţul Iaşi, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare după ce a bătut un funcţionar din primăria locală care nu a vrut să-i elibereze un document.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Stănescu, fiul bulibaşei din comuna ieşeană Grajduri, a fost găsit vinovat de ultraj, sentinţa fiind definitivă. Judecătorii au decis ca bărbatul să presteze muncă în folosul comunităţii la şcoala din localitatea sau, dacă nu e de muncă acolo, chiar la primăria unde lucrează victima sa. Prima instanţă a decis ca individul să meargă la închisoare pentru aceeaşi faptă.

Alături de Cătălin Stănescu, a fost condamnat şi Ferdinant Stănescu, tatăl lui. Bulibaşa se afla oricum în puşcărie atunci când a primit pedeapsa de 1 an de închisoare, aşa că nu a mai formulat apel. Ferdinant a fost eliberat între timp, el fiind încarcerat într-un dosar de corupţie din judeţul Alba.

Pe 13 februarie 2015, Cătălin Stănescu a mers la primărie pentru a obţine o adeverinţă necesară branşării locuinţei la reţeaua de energie electrică, Acolo, a luat legătura cu consilierul superior Vasile Romanescu, care l-a trimis la biroul unei colege. Aceasta i-a explicat lui Stănescu că nu îl poate ajuta deoarece familia sa are datorii mari la bugetul de stat. Stănescu s-a întors la biroul lui Romanescu, însă a observat că acesta se încuiase în birou. După ceva timp, Romanescu a ieşit din birou, dar a fost zărit de Cătălin Stănescu, care l-a apostrofat că nu a vrut să îi dea adeverinţa, după care a aruncat cu un perforator spre el, fără a-l atinge. Ulterior, atât Cătălin Stănescu, cât şi tatăl său, Ferdinant, l-au lovit cu pumnii în zona feţei.

„În urma agresiunilor, persoana vătămată a suferit leziuni vindecabile în 2-3 zile de îngrijiri medicale“, au precizat procurorii. Cătălin şi Ferdinant Stănescu au invocat o provocare din partea funcţionarului, spunând că acesta l-ar fi lovit pe primul dintre ei în zona cefei până ce „a ameţit“. 

citeste totul despre: