Copilărie distrusă de tată. Băiat de patru ani, traumatizat după ce a fost stropit de sângele mamei înjunghiate de soţ

Copilărie distrusă de tată. Băiat de patru ani, traumatizat după ce a fost stropit de sângele mamei înjunghiate de soţ

Tânărul care şi-a traumatizat propriul fiu, în momentul reţinerii. Foto. Ionuţ Benea

Un caz de o gravitate extremă a fost soluţionat zilele trecute de procurorii ieşeni. Un tânăr de 25 de ani, fost consumator de cocaină, a fost trimis în judecată după ce a vrut să-şi ucidă nevasta şi cumnata de faţă cu fiul de patru ani.

Dacă cele două femei s-au ales doar cu răni fizice în urma scenei de groază, copilul de patru ani a rămas traumatizat de episodul la care a fost părtaş. În rechizitoriul prin care tânărul agresor a fost trimis în judecată procurorii menţionează că băieţelul nu doar că s-a uitat speriat cum tatăl încearcă să-i ucidă mama, dar ar şi fost stropit de sângele celei care i-a dat viaţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe cel vinovat de această situaţie, Alexandru Şerban, pe care îl acuză de tentativă la omor deosebit de grav.

Grozăvia s-a petrecut în seara zilei de 27 noiembrie 2012, atunci când Alexandru Şerban a consumat o cantitate impresionantă de alcool. După propriile declaraţii, în ziua cu pricina, tânărul de 25 de ani ar fi băut cinci litri de bere şi un litru de vin.

În jurul miezului nopţii, fără a avea un motiv anume, Alexandru Şerban a luat două cuţite de bucătărie şi a tăbărât peste soţia şi cumnata sa care se uitau la televizor în sufragerie. Prima dată a încercat să îi ia viaţa cumnatei, care s-a luptat cu agresorul şi a reuşit să fugă din apartament.

Ulterior, Şerban s-a îndreptat către soţia sa pe care a lovit-o de mai multe ori, stropi de sânge de la aceasta sărind peste băieţelul de patru ani care asista îngrozit la scenă.

După ce şi soţia agresorului a reuşit să fugă din locuinţă, tânărul a pus un frigider şi o maşină de spălat în uşă şi l-a ţinut sechestrat pe fiul său o bună bucată de vreme. Ţipa din toţi rărunchii că îşi va ucide băiatul dacă cineva va îndrăzni să intre în apartment.

Doi bărbaţi de pe scară au forţat uşa de la intrare şi au reuşit să-l deposedeze pe Alexandru Şerban de cele două cuţite. Victimele sale au fost transportate la spital şi acum sunt în afara oricărui pericol. Băiatul a rămas însă traumatizat iar psihologii spun că evenimentul la care a fost martor ar putea să-l marcheze pentru toată viaţa.

Alexandru Şerban a fost în trecut consumator de haşiş, marihuana şi cocaină, iar expertiza psihiatrică a relevat că acesta ar suferi de tulburări de personalitate. În prezent, el se află în stare de arest preventiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările