Centrul de arşi de la Iaşi a fost finalizat. Când va fi inaugurat

Centrul de arşi de la Iaşi a fost finalizat. Când va fi inaugurat

România este ţara cu cei mai mulţi pacienţi cu arsuri din Europa.

Centrul de arşi de la Iaşi a fost finalizat şi, deşi trebuia să fie deschis de pe 30 septembrie, inaugurarea încă nu a avut loc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ultimelor declaraţii ale ministrului Sorina Pintea, deschiderea oficială a noului centru ar putea avea loc săptămâna aceasta.

„Centrul de la Iaşi va fi inaugurat probabil cu o zi după (joi - n.r.), pentru că mi-am dorit eu să ajung în ambele centre (Timişoara şi Iaşi - n.r.), pentru că ştiu ce mult ne-am dorit cu toţii să avem aceste centre şi este important că se realizează. Nu voi merge probabil joi la Iaşi, probabil voi merge săptămâna viitoare, probabil că-l vor inaugura cei de acolo şi eu voi merge ulterior să-l văd. Dar este gata şi cel de la Iaşi", a declarat Sorina Pintea, conform AGERPRES.
 
Acum, la Iaşi, cu echipamentul existent, pot fi trataţi pacienţii cu arsuri de până la 30% din suprafaţa corpului. Singura instituţie medicală din Iaşi care a tratat până acum astfel de pacienţi este Spitalul „Sf. Spiridon”. Potrivit reprezentanţilor spitalului, importanţa noului Centru de arşi de la Iaşi este majoră, având în vedere faptul că aici sunt dirijaţi pacienţi din toată zona Moldovei, din cauza lipsei locurilor de la Bucureşti. 

Se pare că secţia de arşi de la Iaşi va funcţiona în cadrul clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sf. Spiridon”. Centrul va avea cinci paturi de terapie intensivă pentru marii arşi, dar şi alte paturi pentru pacienţii cu arsuri uşoare, care sunt primiţi şi acum în clinica Spitalului „Sf. Spiridon”.
 
„De acum, pacienţii cu arsuri obişnuite vor fi primiţi în noua locaţie, care are Bloc Operator, compartiment de Terapie Intensivă şi saloane pentru pacienţi cu arsuri sub 15% suprafaţa corporală, ceea ce este considerată a fi în afara categoriei de mari arşi”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iaşi.
 
De asemenea, la nouă ani de la demararea proiectului, Clinica de Mari Arşi de la Spitalul Judeţean Timişoara este gata de inaugurare. Miercuri dimineaţa, 9 octombrie, în prezenţa ministrului Sorina Pintea, se inaugurează primele trei boxe, urmând ca până în luna noiembrie, după ce vor sosi echipamentele sanitare, să fie deschise şi celelalte două.

Potrivit ministrului Sorina Pintea, România este ţara cu cei mai mulţi astfel de pacienţi din Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările