Cazul gravidei care ar fi născut pe holul maternităţii: medicul suspectat a scăpat de sancţiune în urma unei declaraţii pe propria răspundere dată de mamă

Cazul gravidei care ar fi născut pe holul maternităţii: medicul suspectat a scăpat de sancţiune în urma unei declaraţii pe propria răspundere dată de mamă

Ancheta internă desfăşurată la Maternitatea 'Elena Doamna'' din Iaşi, unde săptămâna trecută se bănuia că o gravidă a născut pe holul maternităţii şi că medicul de gardă lipsea din spital, a arătat că de fapt pacienta a fost băgată într-un cabinet de consultaţii pentru a aduce pe lume copilul şi că doctorul Lavidia Popa a respectat programul de lucru

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezolvare miraculoasă a cazului de la Maternitatea ''Elena Doamna'' din Iaşi, unde s-a făcut o anchetă internă, mai mulţi medici şi asistente fiind nevoiţi să dea declaraţii despre evenimentul petrecut joi dimineaţă.

După ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din triajul unităţii, membrii Consiliului de Etică au decis că pacienta Cristina Lefter, femeia de 36 de ani, cu deficienţe de auz, despre care se credea că a născut pe holul unităţii, a fost băgată de fapt într-un cabinet medical.

''Timpul de aşteptare al mamei, din momentul în care a ajuns cu salvarea până când a intrat în cabinet a fost de aproximativ 2 minute. Cabinetul era dotat cu trusă pentru naştere şi câmpuri sterile. A fost asistată de doi medici, precum şi de asistente medicale. S-a ajuns la concluzia că nu există nicio culpă medicală'', spune Cristina Dobre, managerul Maternităţii 'Elena Doamna'' din Iaşi.

Nicio sancţiune nu se va lua nici în cazul medicului Lavidia Popa, despre care existau informaţii că lipsea din spital deşi era de gardă. ''Medicul şef de gardă a început garda conform programului de lucru, la 12.30. A văzut pacienta şi a discutat cu ea'', mai spune managerul maternităţii.

Medicii spun că atât femeia, cât şi băieţelul sunt în stare bună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările