Bogătaşi din „paradisul ţigănesc” din Iaşi, reţinuţi pentru cămătărie după ce au batjocorit un om de afaceri

Bogătaşi din „paradisul ţigănesc” din Iaşi,
reţinuţi pentru cămătărie după ce au batjocorit un om de afaceri

Romii au fost ridicaţi de mascaţi FOTO Ziarul de Iaşi

Cinci persoane din comunitatea ţigănească din comuna Ciurea au fost reţinute aseară de autorităţile ieşene fiind acuzate de cămătărie şi şantaj şi vor fi prezentate astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victima romilor ar fi administratorul unei firme de construcţii care ar fi fost şantajat de către inculpaţii din acest dosar. Potrivit unor surse din anchetă, membrii comunităţii acuzaţi în acest dosar sunt din categoria celor care au o situaţie materială bună în comuna Zanea.

Procurorii susţin că, începând cu vara anului 2015, romii au împrumutat afaceristului diferite sume de bani, cuprinse între 10.000 şi 200.000 de lei, pentru care au cerut restituirea cu o dobândă. „În momentul în care aceasta s-a aflat în imposibilitatea de a le mai achita sumele de bani constituind dobânzile aferente, i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă, respectiv cu moartea pentru a-l determina să le remită în continuare sume de bani”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Ieri, poliţiştii şi jandarmii ieşeni, sub coordonarea procurorului, au descins în nouă locuinţe din Zanea, opt persoane fiind duse la audieri. „Cercetările continuă în cauză, urmând a se aprecia asupra necesităţii sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi pentru dispunerea unor măsuri preventive”, au încheiat procurorii ieşeni.

Marcel, Dragoş şi Ferdinant Stănescu sunt cercetaţi pentru şantaj în acest dosar, în timp de doi indivizi cu acelaşi nume, Ferdinand Stănescu şi Răducu Stănescu sunt cercetaţi pentru camătă Berculică Stănescu, zis „Răzvan”, este cercetat pentru complicitate la camătă.

Zeci de persoane din Zanea au fost vizate în ultimii ani de dosare de evaziune fiscală, mai multe fiind şi condamnate cu suspendare sau executare. O schemă des întâlnită prezentată în aceste dosare este cea a decontării de către romi a TVA-ului, în baza unor achiziţii contabile fictive. 

Pe aceeaşi temă:

FOTO Viaţa în paradisul fiscal de la Grajduri. Cine este cel mai bogat rrom din Iaşi

Încăierare la Grajduri cu pistoale. Zeci de forţe de ordine au intervenit

Arsenalul din vilele rromilor din Grajduri şi Ciurea. Poliţiştii căutau acte pentru probarea unei evaziuni fiscale de 33 de milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările