Beatrice Rancea se întoarce la conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi

Beatrice Rancea se întoarce la conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi

Beatrice Rancea   FOTO Arhiva Adevărul

Beatrice Rancea revine în funcţia de manager al Operei Naţionale Romane Iaşi, la aproape patru luni de la suspendarea sa din funcţie, după ce instanţa a admis contestaţia acesteia făcută faţă de măsura controlului judiciar

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Culturii a semnat, luni dimineaţă, 5 iulie, revenirea lui Beatrice Rancea pe postul de director al Operei Naţionale Române din Iaşi.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Iaşi a hotărât ridicarea controlului judiciar în dosarul acesteia, precum şi a altor patru angajaţi de la Opera Iaşi.
 
Potrivit legislaţiei, odată cu ridicarea controlului judiciar, Beatrice Rancea are dreptul să revină pe vechea funcţie.
 
„Doamna Rancea are un contract de management cu Ministerul Culturii, contract care a fost suspendat conform legii pe durata unei interdicţii, mai precis pe durata unui control judiciar. Având în vedere că, prin decizia Instanţei, controlul judiciar a încetat, asta înseamnă că au încetat şi cauzele care au condus la suspendarea contractului de management dintre doamna Rancea şi Ministerul Culturii. Asta mai înseamnă, totodată, că odată încetând cauzele suspendării, practic, contractul se repune pe rol, adică va reintra în executare de drept”, explică secretarul de stat în Ministerul Culturii, Andras Istvan Demeter.
 
În urma descinderilor din luna martie a anului curent, procurorii DIICOT Iaşi au învinuit-o pe Beatrice Rancea că a constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în ultimii 6 ani. Procurorii DIICOT argumentau, la vremea respectivă, că subvenţiile acordate Operei din Iaşi de către Ministerul Culturii au fost îndreptate către alte firme prin achiziţii nejustificate.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Culturii îi prelungise lui Daniel Şandru interimatul în funcţia de director al Operei Naţionale Române din Iaşi pe perioada supendării din funcţie a lui Beatrice Rancea. 
 
Luni, 5 iulie, Daniel Şandru a anunţat că mandatul său de interimar la conducerea Operei ieşene a încetat.
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările