Bărbat de 54 de ani, din Iaşi, salvat printr-o operaţie extrem de dificilă. Avea o tumoră mare la creier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Spitalul de Neurochirurgie
FOTO: Spitalul de Neurochirurgie

Vase importante ale creierului era puse în pericol de tumora de mari dimensiuni, iar viaţa bărbatului a fost salvată datorită intervenţiei chirurgicale făcută în procedură de urgenţă.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost operat cu succes la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, de o tumoră cerebrală de 5 centimetri. 

„Bărbatul în vârstă de 54 de ani a ajuns în unitatea noastră medicală după ce a observat că nu mai poate mişca o mâna şi un picior. În Spitalul de Neurochirurgie i s-au efectuat toate investigaţiile medicale compete. În urma RMN-ului efectuat am descoperit un meningiom de aproximativ cinci centimetri care este în general o tumoră benignă. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a-i salva viaţa bărbatului care risca să rămână paralizat”, a declarat Lucian Eva, managerul spitalului. 

Intervenţia chirurgicală a fost una destul de complicată, tumora de cinci cm a reuşit să înglobeze în structura ei vase importante ale creierului.

„Împreună cu echipa medicală am reuşit ca în aproximativ trei ore să eliminăm meningiomul şi să salvăm viaţa pacientului, operaţia fiind un real succes. Meningiomul este o tumoră benignă a creierului şi are legătură cu hormonii progesterone şi estrogen, iar simptomele depind de localizarea tumorii şi pot fi de la dureri de cap, la ameţeli şi pareză”, a mai spus Lucian Eva. 

Investiţiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală de înaltă performanţă şi-au dovedit eficienţa în salvarea de vieţi omeneşti, în ultima perioadă.

„Spitalul de Neurochirurgie Iaşi este o poveste, în primul rând, despre şi pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi este respectul faţă de fiinţa umană, din toate punctele de vedere”, a conchis Doctor în Neurochirurgie, Şef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ce spune singura cercetătoare străină care a lucrat la laboratorul de la Wuhan, până în noiembrie 2019: Nu e cum se scrie prin presă

Un primar din Harghita se plânge că urşii sapă la mormintele din cimitir: „Aceasta se numeşte profanare” VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite