AUDIO Mărturii scandaloase din industria modei. „Eram obligate să întreţinem bărbaţi dubioşi în cluburi”

AUDIO Mărturii scandaloase din industria modei. „Eram obligate să întreţinem bărbaţi dubioşi în cluburi”

O parte din fotomodelele de la Maya Models, la o prezentare de modă din Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Un fost model al unei agenţii din Iaşi avertizează fetele care vor să facă o carieră în domeniu să fie foarte atente la cine apelează. Fostul fotomodel spune că a lucrat la Iaşi sub tutela manechinului Roxana Neştian şi a fost obligată ca, după prezentările de modă, să întreţină atmosfera unor “bărbaţi dubioşi” şi să consume alcool

Ştiri pe aceeaşi temă

Un fost model, căruia îi spunem generic Andreea, a dezvăluit sub protecţia anonimatului, pentru ziarul “Adevărul”, o serie de dedesubturi ce ar trebui să le dea de gândit părinţilor care vor să-şi trimită fetele în acest domeniu. 

În mărturia sa, Andreea, care a lucrat mai multă vreme la agenţia Maya Fashion din Iaşi, condusă de fotomodelul Roxana Neştian, susţine că, alături de alte fete, a fost obligată, după prezentările de modă, să întreţină atmosfera pentru diverşi bărbaţi. Mai mult, modelele, chiar şi cele care nu aveau 18 ani, ar fi fost îndemnate să consume alcool şi să le răspundă provocator bărbaţilor din club.

„Eram obligate să flirtăm”

Andreea s-a alăturat agenţiei Maya Fashion în urmă cu doi ani, la scurt timp după ce devenise majoră. După ce a plătit un comision de 400 de lei pentru cursuri de mers scenic, tânăra spune că a fost acceptată de Roxana Neştian şi că a participat, alături de aceasta şi de alte modele, la diverse evenimente, în special în cluburi din zona Moldovei.

„Când am început să lucrez, primul job l-am avut la Focşani, într-un club, XS se chema, parcă. Am avut lenjerie intimă, pentru că aşa ne-a impus ea. Eram şase-şapte fete, majoritatea minore; eu cu ea şi cu încă o fată eram singurele peste 18 ani. Eram obligate să fim provocatoare, să flirtăm. Ne spunea să ne comportăm provocator. Asta era ideea. Aveam şedinţe de o oră, o oră şi ceva, în care spunea clar că dacă nu te conformezi şi nu faci cum spunea ea, nu mai eşti chemată şi nu mai ai de ce să vii la job”, îşi aminteşte fostul model.

Mărturia unei fete care a lucrat în industria modei

„Tot felul de bărbaţi dubioşi”

Andreea a mai spus că a participat la câteva defilări de modă în Botoşani şi că, după ce prezentările se încheiau, modelele ar fi fost îndemnate de Roxana Neştian să rămână la masa patronului şi a prietenilor săi. „După ce se termina prezentarea, ne lua pe toate, ne îmbrăca cu rochii de-ale ei, scurte. Eu ca eu, dar erau fete de 14-15 ani. Stăteam la masă şi dacă eventual stăteam bosumflate, obosite sau ceva, era scandal după aia, pentru că ea spunea că nu numai în asta constă jobul nostru, să defilăm pe scenă, ci şi să stăm la masă, să facem atmosferă. Trebuia să părem că ne simţim bine, că nu suntem obosite”, povesteşte Andreea.

Aceasta susţine că în respectivele cluburi  “erau tot felul de bărbaţi dubioşi” şi că, nu de puţine ori, mai ales după ce bărbaţii de la mese consumau alcool, aceştia deveneau insistenţi.  „La un moment dat, un tip trăgea de o fată, Victoria ştiu că o chema, şi ea tot îi spunea: «Te rog frumos, stai cuminte!».  La un moment dat, Roxana a tras-o de mână şi i-a zis: «Dar ce faci, că noi suntem aici, că trebuie să-i mulţumim că avem masă, că uite cum se poartă cu noi? Asta intra în prezentare». După, eram obligate să stăm o oră, două, trei cu aceşti oameni, cu ea”, mai spune fostul model.

„Trăgeau de noi, ne atingeau”

Cât despre minorele care participau la evenimentele de acest gen, Andreea susţine că acestea erau „îndemnate” să bea sau că „li se puneau paharele în mână”. „La un moment dat, după ce se consumau băuturi alcoolice, la o oră, o oră şi ceva, erau foarte insistenţi şi chiar trăgeau de noi, ne atingeau. Eventual ne cereau numărul de telefon. Trebuia să le dai numărul de telefon. Dacă eu îi spuneam frumos, la început, că am prieten, venea Roxana şi îmi amintea că se stabilise la agenţie că, în momentul în care avem evenimente, nu venim cu prietenul sau nu menţionăm prietenul”, a dezvăluit fata pentru „Adevărul”.

Andreea admite că erau şi fete de la agenţia amintită care acceptau modalitatea de lucru pe care o impunea patroana. „Erau foarte multe fete care erau de acord şi chiar se simţeau bine că sunt bărbaţi care le bagă în seamă, că sunt bărbaţi care trag de ele. Nu aveau nicio problemă. Nu toate, însă.”

Andreea afirmă că atât ea, cât şi colegele sale care erau obligate să râmână în cluburi după ce se terminau defilările erau privite de clienţi drept nişte femei uşoare. Nu puţine au fost situaţiile în care bărbaţii din cluburi le spuneau lucrul acesta în faţă. Întrebată dacă i-a povestit vreodată o colegă să fi întreţinut relaţii sexuale cu bărbaţii din club, Andreea a răspuns: „Nu cred că ar fi povestit cineva. Eu sunt sigură că s-a ajuns…”, a concluzionat fata care le sfătuieşte pe adolescentele care vor să urmeze o carieră în modelling să fie foarte atente ce agenţie aleg.

Roxana Neştian: „Nu dau declaraţii”

Reporterii “Adevărul” au contactat-o ieri pe Roxana Neştian pentru a obţine punctul ei de vedere referitor la acuzaţiile care i se aduc. „Nu dau niciun fel de declaraţii referitor la aceste acuzaţii. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că societatea există de peste 10 ani, din 2004, şi probabil suntem singura agenţie din Iaşi cu dările la stat la zi, nu am avut niciodată nicio problemă”, a spus Neştian. (foto jos. Sursă Red Models)

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, prin vocea purtătorului de cuvânt Alexandru Chelaru, au precizat: “Sfătuim persoana în cauză să înainteze o plângere şi, dacă se constată existenţa unei presupuse infracţiuni, se vor lua măsurile legale.”

Surse juridice au precizat pentru “Adevărul” că, de la începutul acestui an, la biroul de combatere a crimei organizate ar fi ajuns o plângere înaintată împotriva unei agenţii de modă, pentru practici ilegale, însă alta decât cea a Roxanei Neştian.

Cine este Roxana Neştian

Manager general la Maya Fashion, Roxana Neştian s-a născut în Bucureşti şi locuieşte în Iaşi din perioada adolescenţei. Tot atunci, la vârsta de 14 ani, şi-a început cariera în modelling, instructorul ei fiind Monica Bârlădeanu. A lucrat pentru o perioadă ca instructor. La 19 ani şi-a deschis propria agenţie de modă. De-a lungul timpului a colaborat cu diverse televiziuni locale sau naţionale sau a defilat pentru creatori de modă cunoscuţi în ţară, cum ar fi Cătălin Botezatu sau Niki Cristina Nichita. A apărut şi în diverse reclame.

Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările