VIDEO Basarabenii de la Iaşi şi-au votat parlamentarii cu gândul la UE: "Am votat pentru o depărtare a Republicii Moldova de principiile Uniunii Sovietice"

VIDEO Basarabenii de la Iaşi şi-au votat parlamentarii cu gândul la UE:

Mihail Manoli spune ca a votat pentru o apropiere a R. Moldova de Uniunea Europeană FOTO Ionuţ Benea

La ieşirea de la vot, moldovenii de la Iaşi intervievaţi de corespondentul “Adevărul” au declarat că au votat pentru un parcurs european al Republicii Moldova şi pentru aderarea acesteia la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câteva sute de persoane din Republica Moldova şi-au exprimat votul la Iaşi, în cadrul alegerilor generale organizate astăzi, 30 noiembrie, în ţara vecină.

La Iaşi au fost înfiinţate două secţii de vot, urnele deschizându-se la ora 7.00 şi urmând a se închide la ora 21.00. La ieşirea de la vot, moldovenii de la Iaşi intervievaţi de corespondentul “Adevărul” au declarat că au votat pentru un parcurs european al Republicii Moldova şi pentru aderarea acesteia la Uniunea Europeană.

“Dacă am venit în România, votez pentru integrare europeană. Am prieteni care votează tot aici, acelaşi partid şi avem aceleaşi idealuri. În Moldova am primit nişte informaţii că dimineaţă au votat mai mult bătrânii şi cred că măcar tinerii din Iaşi ar putea să facă ceva mai mult. Cred că votul nostru contează, până la urmă”, Mădălina Negru, 18 ani, elevă.

Larisa Găină, o profesoară de 46 de ani stabilită la Iaşi a declarat la rândul său că se aşteaptă ca şi basarabenii Republica Moldova să voteze pentru o apropiere de Vest. “Am votat pentru un parcurs european, pentru integrare în Uniunea Europeană şi pentru depărtarea cât mai mult de principiile Uniunii Sovietice şi tot ce mai este în Moldova legat de ea. Păcat că la noi societatea este destul de împărţită, o să fie în continuare probleme, dar sperăm că odată cu trecerea timpului o să se rezolve”, a spus şi Mihail Manoli, 24 de ani, programator.

Lilia Dorofte, de 28 de ani, antreprenor în Iaşi, a spus la ieşirea de la urne că a votat “pentru perspectiva unei vieţi mai bune pentru cei care au rămas acasă.”

Procesul electoral de la cele două secţii din Iaşi s-a desfăşurat normal până la orele prânzului, nefiind probleme cu aglomeraţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: