Şcoala din România unde elevii de clasa I au făcut ore cu femeia de serviciu. Situaţia absurdă a început de la disputa pe catedră dintre două învăţătoare

Şcoala din România unde elevii de clasa I au făcut ore cu femeia de serviciu. Situaţia absurdă a început de la disputa pe catedră dintre două învăţătoare

Elevii au învăţat marţi cu femeia de serviciu. FOTO Ziarul de Iaşi

Elevii de clasa întâi din şcoala din Erbiceni, judeţul Iaşi, au făcut, marţi, ore cu femeia de serviciu. Cei 19 copiii nu au fost supravegheaţi de învăţătoare din cauza unei neînţelegeri apărute la nivel de şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii trebuiau să descopere tainele abecedarului alături de Mihaela Cocioban, învăţătoare suplinitoare, care a avut anul trecut şcolar clasa a II-a. Însă, conform unei decizii a Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe postul acesteia a fost numită titular Petronela Bîrsan.

Totuşi, conducerea şcolii a considerat că elevii aflaţi acum în clasa a III-a trebuie să-şi continue orele alături de învăţătoarea pe care o ştiu şi au mutat-o pe Petronela Bârsan, printr-o decizie a consiliului de administraţie, la clasa întâi.

Învăţătoarea a refuzat să accepte să prea la noua clasă şi astfel „boboceii” de clasa întâi au mers la şcoală, până acum, fără să facă orele programate. „Băiatul meu a făcut la şcoală până în prezent două pagini de liniuţe şi atât. De la începutul anului şcolar, copiii asistă la neînţelegerile dintre cele două învăţătoare. Într-o zi venea una, în ziua următoare era la catedră cealaltă. Copiii plecau la şcoală la ora 8.10 şi pe la 11.00 ajungeau acasă- Marţi, elevii au stat cu femeia de serviciu pentru că noua învăţătoare a refuzat să intre la ore”, a spus Crina Botezatu, mama unui elev.

Conducerea şcolii a precizat că a ales să schimbe clasa învăţătoarei titulare pentru ca elevii să aibă continuitate în actul de învăţare. Mai mult, directorul a subliniat că temerile Petronelei Bîrsan, care consideră că preluând postul învăţătoarei suplinitoare va rămâne fără loc de muncă, nu sunt întemeiate.

„Copiii au stat doar o oră cu femeia de serviciu. Învăţătoarea titulară a refuzat în acea zi să intre în clasă din cauza unor convingeri greşite. Acum situaţia a fost clarificată iar titularul a preluat definitiv clasa întâi şi elevii îşi urmează cursurile normal”, a spus Constantin Acsinte, directorul Şcolii cu clasele I-VIII Erbiceni.

Acesta susţine că învăţătoarea titulară, Petronela Bîrsan, nu a primit de la inspectorat o anumită clasă, ci a rămas la decizia conducerii şcolii să aleagă clasa pe care o va îndruma pentru următorii ani. „La începutul anului şcolar a fost repartizată învăţătoarea titulară pentru unitatea noastră, dar decizia nu a fost orientată către o anumită clasă. După ce a ajuns în şcoală, am hotărât să îi repartizăm clasa întâi”, a mai completat directorul.

Pe de altă parte, reprezentanţii inspectoratului au arătat că Petronela Bîrsan a fost numită titular la clasa a III-a, însă având în vedere situaţia creată, învăţătoarea poate prelua o altă clasă, lucru care s-a şi întâmplat începând de astăzi, 24 septembrie.

„Directorul a gestionat puţin defectuos această situaţie. Aici vorbim de clasa a III-a şi de o continuitate. Doamna Bîrsan este titulară, dar este la început de drum, fiind transferată de la o grădiniţă şi este normal să ia clasa întâi. Cred că este o ambiţie, inspectorii vor găsi cea mai bună soluţie pentru copii. Dacă elevii de clasa a III-a s-au adaptat, iar părinţii doresc ca aceştia să continue cu acelaşi dascăl, atunci este în regulă”, a explicat Camelia Gavrilă, inspector-şef ISJ, potrivit Ziarului de Iaşi.

Citeşte şi:

Structura anului şcolar 2015/2016: Când vor avea elevii vacanţe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările