VIDEO Şoseaua din munţi care leagă Ţara Zarandului de Valea Mureşului. A fost unul dintre cele mai periculoase drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua construită pentru a lega Ţara Zarandului de Valea Mureşului poate concura cu succes în topul celor mai spectaculoase drumuri judeţene de munte.

Drumul judeţean 706 A Ţebea - Bretea Mureşană (Ilia) a fost finalizat în toamna anului 2014, după mai mulţi ani de lucru.

Şoseaua care leagă, prin munţi, localităţile din Ţara Zarandului de cele de pe Valea Mureşului s-a aflat pe lista celor mai periculoase drumuri judeţene din Hunedoara, pe timp de iarnă, din cauza lipsei parapeţilor de pe margine, în zonele de pantă şi de serpentine. A devenit însă şi una dintre cele mai frumoase, chiar dacă puţini şoferi o folosesc ca alternativă în faţa altor drumuri din zonă.

Traseul de 33 de kilometri începe din Ţebea - locul în care a fost înmormântat Avram Iancu şi traversează micile sate Visca şi Vorţa în care accesul se făcea în trecut numai pe drumuri neasfaltate. Cea mai spectaculoasă porţiunea a şoselei străbate zone vaste de pădure şi munte, cu versanţi abrupţi, în care nu există semnal GPS, nu sunt construcţii, iar natura este afectată doar de exploatările forestiere.

Turiştii opresc pe marginea ei, pentru a face fotografii pădurilor şi animalelor sălbatice care la stăpânesc.

VIDEO. Şoseaua din Munţii Metaliferi

image
image
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Stăpânii controversaţi ai Retezatului. Ce ascunde procesul pentru miile de hectare de păşuni şi păduri date familiei Kendeffy

Procesul în care Academia Română cere anularea titlurilor de proprietate prin care urmaşii familiei Kendeffy au intrat în posesia a circa 10.000 de hectare de păşuni şi păduri în Retezat ascunde o poveste controversată.

Microhidorcentrala construită ilegal într-un sit Natura. Cum au motivat magistraţii oprirea proiectului de pe râul Taia

La trei ani de la punerea în funcţiune a microhidrocentralei de pe râul Taia, care traversează o rezervaţie naturală, instanţa a decis că autorizaţiile de mediu pentru proiect au fost emise ilegal. Tribunalul şi-a motivat decizia care poate duce la desfiinţarea MHC-ului.

VIDEO An negru pentru Cetatea Devei, după 9 milioane de euro cheltuiţi cu „rezidirea” ei. Cum sunt primiţi turiştii în fortul emblematic din vestul ţării

Cetatea Devei a atras în 2017 circa 200.000 de vizitatori, un număr mic faţă de cel pe care l-au estimat autorităţile locale la redeschiderea ei din 2016. Aproape nouă milioane de euro au fost investiţi în reabilitarea lui, însă monumentul istoric a rămas unul „neprietenos”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite