Puţini bani în portofel pentru ratele bancare

Potrivit datelor furnizate de Banca Naţională a României, restanţele hunedorenilor au crescut vertiginos. Având 116 milioane de lei, rate neachitate la împrumuturi în lei, hunedorenii ocupă locul şase în topul restanţierilor la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele date statistice prezentate de Banca Naţională a României relevă un aspect îngrijorător. Tot mai mulţi hunedoreni nu mai reuşesc să-şi achite ratele către bănci. Astfel, la sfârşitul lunii februarie, valoarea creditelor restante în moneda naţională, înregistrate în judeţul Hunedoara, se apropia de 116 milioane de lei. O valoare dublă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la valoarea restanţelor la creditele în valută care au crescut de la 71 de milioane de lei, în februarie 2009, la 148 de milioane de lei în 2010.

„Este greu de crezut că lucrurile se vor îndrepta în condiţiile în care şomajul nu dă semne că ar scădea. În aceste condiţii există tot mai multe situaţii în care hunedorenii cer reeşalonarea creditelor sau întrerup plata ratei bancare plătind doar dobânzile aferente creditului. Problema, pentru cei care au un credit obţinut recent, este că rata dobânzii reprezintă mai bine de 80 la sută din rata totală”, a declarat Marius Sârb analist financiar.

Experţii imobiliari din judeţ susţin că anul acesta vom asista la o adevărată apocalipsă a executărilor silite. „Băncile vor începe să-şi recupereze creditele restante. Au aşteptat destul. Urmează execuţiile silite pentru cei care au garantat împrumuturile cu bunuri mobile sau imobile. Avantajul celor aflaţi în această nefericită situaţie este că deocamdată nimeni nu cumpără. Dar va veni şi acest val de cumpărători”, susţine Florin Negoiţă, expert imobiliar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările