Primarul şi viceprimarul oraşului Hunedoara au negat acuzaţiile de abuz în serviciu

Primarul şi viceprimarul oraşului Hunedoara au negat acuzaţiile de abuz în serviciu

Ovidiu Hada (stânga) şi Robert Dan (prim-plan) neagă acuzaţiile DNA. D.G.

Ovidiu Hada şi Robert Dan au susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă, că îşi menţin declaraţiile date în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi anume că se consideră nevinovaţi faţă de acuzaţiile de abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese sub care au fost trimişi în instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Hunedoarei Ovidiu Hada a declarat că este nevinovat, iar cercetările în dosarul finalizat de procurorii DNA, în care a fost învinuit de abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese au pornit tocmai în urma unei sesizări făcute de el.

„În urma unor nereguli pe care le-am constatat la Compartimentul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Hunedoara, am demarat procedurile de verificare internă, după care a fost sesizată Curtea de Conturi şi apoi Parchetul. Ioan Ţiplea, cel care răspundea de acest serviciu, nu a mai venit începând de a doua zi la lucru, demisionând din funcţie”, a precizat Ovidiu Hada.

Susţine că a fost înregistrat ilegal

La rândul său, Robert Dan, viceprimarul municipiului Hunedoara, şi-a menţinut declaraţia de nevinovăţie, şi a susţinut că rechizitoriul dosaruui în care va fi judecat pentru abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese este bazat pe speculaţii şi denunţuri făcute de Ioan Ţiplea, fostul inspector din cadrul primăriei cercetat în acest dosar.

„În luna aprilie a anului trecut, Ţiplea mi-a cerut să ne întâlnim să povestim, să îmi spună cine vrea să mă sape. Am aflat apoi că purta aparatură electronică de înregistrare, de bună voie, cu care m-a înregistrat. Prin referirile lui, încerca să mă facă să spun lucruri care m-ar fi putut incrimina însă nu s-a întâmplat. Întrebările pe care le punea şi răspunsurile pe care el le dădea l-au incriminat tocmai pe el”, a afirmat viceprimarul.

Până la această oră, Ioan Ţiplea nu a putut fi contactat pentru a răspunde declaraţiilor făcute de edili. Fostul inspector de specialitate în cadrul compartimentului Achiziţii Publice a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi conflict de interese.

Potrivit procurorilor DNA, persoanele trimise în judecată în acest dosar ar fi produs, prin infracţiunile de care sunt acuzate, un prejudiciu estimat la aproximativ 700.000 de lei.

CITEŞTE CE ACUZAŢII LE SUNT ADUSE EDILILOR!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările