FOTOGALERIE: Imagini rare din istoria Hunedoarei: Iată cum arăta Castelul Corvinilor în secolul trecut

FOTOGALERIE: Imagini rare din istoria Hunedoarei: Iată cum arăta Castelul Corvinilor în secolul trecut

Castelul Corvinilor. Imagini vechi.

Cel mai reprezentativ monument istoric din zona Hunedoarei, Castelul Corvinilor, a trecut prin numeroase schimbări de-a lungul secolului XX. Imaginea impunătoare a edificiului la poalele căruia s-a dezvoltat municipiul Hunedoara nu a putut fi umbrită nici măcar de mega-construcțiile siderurgiei hunedorene, care au ocupat împrejurimile castelului pe zeci de hectare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul Corvinilor a devenit treptat, în ultimii ani, una dintre cele mai importante atracții turistice ale Transilvaniei.

FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

LEGENDE ÎNTUNECATE: Cum a devenit Hunedoara gulag pentru prizonierii ruşi şi pentru evrei

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

În timp ce din vechile construcții ale combinatului, cu care municipiul s-a identificat pe o lungă perioadă a comunismului, nu a mai rămas aproape nimic, monumentul istoric construit în urmă cu mai bine de cinci secole a rămas intact, trainic, fiind unul din punctele de sprijin ale istoriei acestei zone.

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE:

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE (2):


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările