Ce s-a ales de proiectul de cinci milioane de euro care va schimba faţa Castelului Corvinilor. Decizia radicală a CNSC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două firme au concurat pentru contractul de cinci milioane de euro de restaurare a Castelului Corvinilor. Licitaţia prin care lucrările au fost atribuite societăţii Corint a fost contestată, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiei a luat decizia finală.

Hunedorenii mai au de aşteptat până la începerea lucrărilor de reabilitare a Casteşului Corvinilor.
Licitaţia pentru reabilitarea Castelului Corvinilor, un proiect în valoare de aproape cinci milioane de euro, finanţat prin fonduri de la Uniunea Europeană, a fost contestată de SC Coral, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiei, iar CNSC a luat, în final, decizia de a obliga Primăria Hunedoara să  anuleze  raportului procedurii de atribuire nr. 57707/14.08.2018 şi să dispună reevaluarea ofertei depusă de SC Corint SRL.

Coral, o companie de construcţii din Tulcea, a contestat în luna august rezultatul licitaţiei organizate de primărie, prin care SC Corint a obţinut contractul având ca obiect „Proiectare şi execuţie lucrări aferente proiectului Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Judeţul Hunedoara, monument istoric de clasa A”.

Coral a solicitat, printre altele, reluarea procedurii de evaluare a ofertelor prin reevaluarea ofertei depusă de S.C. Corint S.R.L. şi stabilirea ofertei câştigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”. Consiliul a admis contestaţia formulată de de SC Coral SRL în contradictoriu cu municipiul Hunedoara. Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire în termen de 15 zile de la  comunicarea prezentei. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare”, a informat CNSC.

Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor are o valoare de aproape cinci milioane de euro şi este finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţonal Regional. Lucrările se vor derula pe 28 de luni şi vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Njeboisia.

În 2017 primăria a semnat semnat contractul de finanţare a investiţiei, la ADR Vest.

Castelul Corvinilor datează din secolul al XV-lea şi este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din Transilvania. Anul trecut, peste 300.000 de turişti i-au trecut pragul, iar în 2018 numărul vizitatorilor a fost în creştere.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Ioan de Hunedoara, omagiat în oraşul de la poalele Castelului Corvinilor. Au trecut 562 de ani de la moartea voievodului

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite